Sagadin: "Cibona je favorit", Perasović: "Zadar je favorit"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.11.2009 u 2:33.
ZDNews.hr

Rok Stipčević, Zmago Sagadin i kapetan, Tomislav Ružić Foto: ZDS (arhiva)


Zdravstveni bilten

O zdravstvenom biltenu Sagadin je kazao kako u sastavu neće biti Šarlije ni Prostrana, dok, na pitanje novinara zašto Rančić nije trenirao u četvrtrak, Sagadin odgovara kako Rančić prolazi posebne terapije u Splitu.

Što se zdravstvenog stanja tiče, ova viroza ide od jednog do drugog, no ipak izgleda da ćemo u subotu biti u istom sastavu kao i zadnju utakmicu. Marino Šarlija neće biti u momčadi, on je počeo trenirati, ali trenira više s Jurom Šangom, znači on neće biti u momčadi. Također, čuli ste da je Toni Prostran uspješno operiran, mi ćemo ga danas posjetiti u bolnici, niti on definitivno neće biti u sastavu sutra. Damir Rančić prolazi kroz posebni režim u Splitu gdje su mu ostala još dva tretmana i onda bi sve trebalo biti u redu – kazao je Zmago Sagadin.
Košarkaše Zadra danas s početkom u 19 sati očekuje utakmica šestog kola NLB lige u kojoj će Sagadinova družina snage odmjeriti s Perasovićevom Cibonom. Zanimljivo je kako oba stožera ističu kako je onaj drugi favorit, a igranje psihološke igrice samo je jedan od faktora koji će odlučivati o današnjem pobjedniku. Bez obzira, tko god danas bio favorit, Zadar mora slaviti pod tornjem ukoliko želi 'mir u kući'.

Što se tiče pobjeda na gostujućem parketu, Sagadin nema dobar rezultat, konkretnije, nema rezultat uopće jer je poznato da je Zadar u drugom kolu izgubio u Kragujevcu, zatim i u četvrtom protiv Širokog, a posljednja pobjeda Zadra na gostujućem parketu bila je davnog 31. siječnja 2009. i to u utakmici protiv slovenske Krke, a naš najbolji igrači tada je bio Rok Stipčević koji je postigao 21 koš s ukupnom valorizacijom 34!

Sagadin: 'Cibona je favorit'

- Cibona je opet ove godine sastavila respektabilnu momčad, u NLB ligi su napravili izuzetan rezultat, tako da su favoriti u našem prvom nadmetanju ove godine. Jasno je da mi nemamo što izgubiti i probat ćemo odigrati hrabro, snažno, čvrsto. Trebamo im se prije svega fizički suprotstaviti, tu smo u zadnjem dijelu prošle sezone loše prolazili, išli su obično vrlo tvrdo i agresivno na nas i mi se nismo znali tu najbolje oduprijeti, tako da moramo na njihovu agresivnost i oštrinu odgovoriti istom mjerom. Drugo, bit će problema u skoku, imaju visinu i snagu ,morat ćemo barem izjednačiti skok i pametno i hrabro u napadu, Cibona igra dosta i zonsku obrani, no misli da smo mi sposobni napasti dobru 'zonu', a ako nam se ponudi prilika, da smo u stanju, da je zgrabimo – riječi su zadarskog stratega Zmage Sagadina.

Ružić: 'Treba pripaziti dvojicu 'Amera' te Marka Tomasa'
Cibona i ove godine ima respektabilnu momčad, a najjači su na vanjskim pozicijama, to se prije svega odnosi na dva Amerikanca te Marko Tomas. Na nama je da pružimo što agresivniju igru u obrani i da im pokušamo zaustaviti vanjsku liniju te da ih gradimo na unutarnjim pozicijama. Također, trebamo skupiti što više skokova, što nije bio slučaj u zadnjoj utakmici. Pametnom igrom u napadu i agresivnošću ih moramo iznenaditi.
Rok: 'Cibona je favorit'
Složio bih se sa svime što su rekli trener i Tomislav Ružić i želio bih reći da je atmosfera u momčadi dobra, da smo se kroz cijeli tjedan dobro pripremali za tu utakmicu, osim što nas je malo omela ta viroza koja je išla od igrača do igrača, no bit ćemo svi kompletni za utakmicu. Cibona ima 5-0 u ovoj ligi, po rezultatu oni dominiraju, jedina su momčad koja ima taj omjer i sigurno je da će oni u svojoj dvorani i pred svojom publikom biti favoriti. Njihov 'forte' će biti agresivnost na vanjskim pozicijama, nastojat će ići agresivno, na rubu faula, dok ćemo mi na to probati odgovoriti što bolje – za kraj će Stipčević.
Utakmica Cibone i Zadra na rasporedu je danas s početkom u 19 sati uz izravan prijenos na Hrt plusu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.