GALERIJA FOTOGRAFIJA (+40) - Pao Partizan
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 1.11.2009 u 22:21.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


Pogledajte galeriju fotografija (preko 40 profesionalnih fotografija!)

Zadar – Partizan 77:66 (13:10, 26:17; 17:20, 21:19)

Gledatelja: 6152

Suci: Pukl, Bolzhauzer i Lovšin

Zadar: Rančić 11, Perić 15, Stipčević 18, Boisa 8, Batur, Marčinković, Ružić 7, Downs, Morović 2, Car 9, Škifić, Plaisted 7. Trener: Zmagoslav Sagadin.

Partizan: Roberts 10, Sinovec, McCalebb 4, Kecman, Milošević 5, Rašić 6, Lucić, Mitrović 7, Marić 16, Vesely 16, Đekić, Vraneš. Trener: Duško Vujošević.

Zadrani su u Višnjiku, pred nešto više od 6000 gledatelja svladali euroligaša Partizan pobijedivši ga 77:66 u utakmici u kojoj u niti jednom trenutku nisu bili u rezultatskom zaostatku. Zadrane je do nove pobijede nad beogradskim rivalom nosio izvrsni Rok Stipčević sa 18 koševa i tricom (4/6).

Kao što se i očekivalo, s obzirom na važnost utakmice za domaću momčad i trenera, susret je imao vrlo tvrd i neefikasan uvod. Zadar je poveo već nakon petnaestak sekundi igre košem, danas vrlo dobro raspoloženoga, Roka Stipčevića. Na 2:2 poravnao je Jan Vesely, dok je Zadrane u ponovno vodstvo doveo Perić. Cijelu prvu četvrtinu igralo se koš na koš i pravo je čudo što su Zadrani dobili taj period igre sa 13:10 imajući u vidu vrlo lošu tricu, tek 1-7.


TV PRIJENOS KASNIO 12 MINUTA

Na iznenađenje brojnih ljubitelja košarke diljem zemlje, početak prijenosa utakmice između Zadra i Partizana kasnio je preko 12 minuta. Razlog tomu nije bila odbojka na pijesku, ili danas sve popularniji hokej, već ljudska greška u baratanju satelitskom opremom. Prema riječima Slavka Cvitkovića u izravnom prijenosu, nekoliko minuta prije početka utakmice netko je iz tehničke ekipe HTV-a greškom pomaknuo koordinate satelita potrebnog za odašiljanje slike, te su mnogi košarkašku sladokusci ostali zakinuti za cijelu prvu četvrtinu derbija 5. kola NLB lige.
Zadar je i u nastavak krenuo čvrsto, no nije se uspijevao odvojiti na osjetniju razliku sve dok u 13. Minuti Rašić nije nesportski faulirao Cara u kontri i podario Zadru dva bacanja i novi napad iz čega je domaća momčad zabila četiri poena (1 bacanje + trica Stipčevića). Vujošević je pritiskom na suce pokušao razdrmati svoju momčad u kojoj osim Veselyja na napadačkom i Marića na obrambenom kraju, nije imao raspoloženog igrača. Jedino što je strateg Partizana uspio učiniti je dobiti tehničku pogrešku i razbuditi dvoranu što je omogućilo Zadru da se tricom Perića u 17. minuti prvi put odvoji na plus deset, što je do odmora održavao te ubačajem Plaisteda u posljednjoj sekundi i povećao na plus 12 sa koliko se otišlo na predah.

I u drugom poluvremenu se nastavilo sa dobrim obranama što je rezultiralo sa samo četiri koša Partizana u prvih šest minuta i povećanjem zadarske prednosti na plus 15 (48:33). Domaći su u tom razdoblju igrali bez svog kapetana i statistički najboljeg igrača Tome Ružića koji je zbog tri osobne bio prikovan za klupu. No, njegovu je ulogu vrlo dobro odradio Trent Plaisted, te je Zadar uspijevao održavati dvoznamenkastu prednost sve do 28. minute susreta kada Partizan mini-serijom 7-0 na krilima Mitrovića i Vraneša smanjuje na minus devet.

Boisa svojom tricom nakratko vraća Zadrane na dvoznamenkastu razliku, ali beogradska momčad ubačajem novopridošlog Robertsa u posljednjoj sekundi treće četvrtine ponovno smanjuje na minus devet sa koliko se ulazi u odlučujuću četvrtinu.

Partizan podiže intenzitet u obrani, a Zadrane uskoro sustiže umor te se domaće vodstvo počinje brzo topiti. Sretna trica Cara od table šest minuta prije kraja nakratko je dala Zadranima dodatni impuls, ali gosti su ubrzo modro počeli koristiti svoju dominaciju pod koševima i doveli utakmicu u skroz neizvjesne vode smanjivši na minus četiri (63:59) što je primoralo domaćeg trenera na minutu odmora. Postalo je jasno da će Zadar morati izvesti nešto posebno u napadu ukoliko misli doći do svoje treće ovosezonske pobjede pošto su četvrtom osobnom Ružića i trećom Boise postali još inferiorniji pod koševima. I izveo je! Vjekovno zadarsko oružje – trica, proradila je upravo onda kada je bila najpotrebnija. Prvo Boisa, a potom i Ružić vratili su na plus deset odbivši prvi napad Vujoševićevih trupa. Partizan se preko svojih centara Robertsa i Marića uspio vratiti u igru, ali Stipčević sa svoje dvije trice konačno rješava pitanje pobjednika i donosi Zadru nova dva boda. Uz junaka Stipčevića najbolji u redovima Zadra bio je Hrvoje Perić sa 15 koševa, dok su goste predvodila dva mladića Vesely i Marić ubacivši po 16 koševa čemu je potonji dodao i 12 skokova. U sljedećem kolu Zadar gostuje pod tornjem kod zasad jedine neporažene momčadi lige – Cibone.

Pogledajte galeriju fotografija (preko 40 profesionalnih fotografija!)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.