Stipčević: "Napunimo dvoranu i zajedno slavimo!"
Piše: H.B. | Objavljeno 1.11.2009 u 7:29.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: NikolaMovric.com


Košarkaše Zadra danas s početkom u 20 sati očekuje utakmica petog kola NLB lige u kojoj će izabranici Zmage Sagadina snage odmjeriti sa srpskim Partizanom. O utakmici s aktualnim prvakom NLB lige razgovarali smo s Rokom Stipčevićem, prvim razigravačem Zadra koji je kazao kako smatra da niti jedna momčad nije bolja od Zadra – dok to ne dokaže pobjedom! Također, Stipčević napominje kako će najveća opasnost Partizana dolaziti od McCaleba te Kecmana.

Zadnju utakmicu ste izgubili u Širokom Brijegu, kako najaviti utakmicu s Partizanom?

- Iza nas je utakmica sa Širokim gdje se nismo baš pokazali i sada nastojimo pokazati da je to bila samo slučajnost. U utakmici s Partizanom moramo dati sve od sebe , svih dvanaest igrača, svi za jednog, jedan za sve. Želim da dvorana bude što ispunjenija, da pokažem da je Zadar još uvijek grad košarke i da je Zadar jedini grad koji živi za košarku, nadam se da će dvorana biti popunjena jer mislim da će se imati što vidjeti. Vjerujem da će nas Tornado bodriti i da ćemo imati punu podršku cijele dvorane.

Što znaš o Partizanu i odakle Zadru prijeti najveća opasnost?

- Eto, došao im je Lester McCaleb, razigravač, njihov motor momčadi, od njega sve kreće, pojačali su se s Robinsonom, 'četvorka' koji je prošle godine igrao u Crvenoj zvezdi, fizički jak, što se kaže robustan igrač, ruši sve pred sobom, a pick'n-roll koji će raditi s McCalebom bit će izuzetno težak za zaustaviti. Imaju i Kecmana koji se vratio iz Panathenaikosa, imaju Rašića koji je konstantno iskusan na 'playmakeru', imaju Božića koji je tu godinama, to je Vujoševićev igrač koji u kriznim trenucima uzima loptu i odlučuje utakmicu.

Da li je Partizan igrački kvalitetnija momčad od Zadra?

- Ja za niti jednu momčad ne bih rekao da je bolja momčad od Zadra, ali mi svakog respektiramo i prema svakome imamo dozu poštovanja. Iskreno, ako se mene pita, Zadar je najbolji. Kada mi to druga momčad dokaže, da je bolja od Zadra, pružit ću igračima te momčadi ruku i čestitati im, no već nakon toga opet smatram da smo najbolji, i tako iznova, dakle, da je netko bolji od nas to treba i dokazati – za kraj će prvi razigravač Zadra Rok Stipčević.

Utakmica Zadra i Partizana je na rasporedu večeras u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku, uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.