Puntamičani odličnom obranom slomili Splićane
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 31.10.2009 u 23:09.
ZDNews.hr


Nakon početnog vodstva od 3:0 i 6:3 Borika, gosti iz Splita počeli su igrati puno bolje a to se odmah osjetilo i na rezultatu. Preuzeli su kontrolu u tom početnom djelu susreta te su nakon devet odigranih minuta imali i devet koševa prednosti. Do kraja prve četvrtine Puntamičani postižu četiri koša te nakon deset odigranih minuta imaju zaostatak od pet koševa.

Ključna druga četvrtina

U drugoj dionici vidjeli smo jednog raspoloženog domaćina koji je zaigrao briljantnu obranu a iz toga je proizašao i učinkovit napad. Kapetan Mate Mrva bio je taj inicijator preokreta, serijom njegovih koševa Borik u 15. minuti vodi 27:25 da bi u 17. minuti imali i po prvi put u susretu prednost od deset koševa (36:26). Na odmor se otišlo i s najvećom prednošću domaćina u dotadašnjem tijeku susreta 40:28. Ta druga četvrtina ujedno je i prelomila pitanje pobjednika, serija Borika od 25:8 bila je za goste iz Splita nenadoknadiva.

Preostali dio susreta bio je za domaćine tek samo odrađivanje posla. Istina, stigli su Splićani u 35. minuti na zaostatak od svega šest koševa (62:56) ali to je bilo i sve što su uspjeli napraviti. Prvo Mrva, zatim Ivo Pavić tricom uništavaju i posljednju nadu momaka s Gripa te susret mirno privode kraju i ostvaruju pobjedu rezultatom 69:60.

Kod Borika, Mate Mrva, kojemu je ovo bila prva utakmica u sezoni nakon problema s ozljedom leđa postigao je 17 koševa, Ive Ivanov dao je 15 koševa uz 10 skokova dok je Marino Jurjević zabio 13 koševa. Na drugoj strani jedini su prolaznu ocjenu zaslužili Batina s 21 košem te Vrkić sa 18 postignutih koševa. Mario Delaš još jednom je razočarao, njegov učinak bio je i više no skroman (dva poena, tri izgubljene lopte), jedva vrijedan spomena.

Boris Kurtović, trener Splita

"Znali smo što nas i kakav protivnik čeka u Jazinama. To je momčad koja se meni sviđa, uvijek igraju sa srcem, bez obzira vodili ili gubili. Prijelomna je bila ta druga četvrtina kada su oni stekli veliku razliku koju su do kraja samo održavali. Čestitam im na uspjehu, njihova pobjeda apsolutno je zaslužena."

Neven Plantak, trener Borik Puntamike

"I dalje tvrdim i stojim iza toga da je Split individualno najbolja momčad ove lige. Mi smo morali igrati agresivno na njihove centre, uspjeli smo u tome. Skakački smo bili dominantni, presudila je velika želja mojih igrača za pobjedom. Čestitam svojim igračima na prikazanoj igri."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.