Sagadin: "Partizan respektiramo, ali nisu nepobjedivi"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.10.2009 u 19:14.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaše Zadra u nedjelju 1. studenoga očekuje utakmica petog kola NLB lige u kojoj će Sagadinova družina snage odmjeriti s Partizanom. U najavi utakmice Sagadin je kazao kako se aktualni prvak NLB lige treba respektirati. Sagadin je također kazao kako Partizan nije nepobjediv, no za pobjedu će se Zadrani uistinu trebati dobro potruditi, jer, ukoliko pruže bljedolika izdanja kao u Kragujevcu, a kasnije i u Širokom Brijegu, Partizan neće imati većih problema u Krešinoj dvorani na Višnjiku. Za kraj, Sagadin je kazao kako će njegova momčad dati '120 posto', dodao je i kako će biti 'super motivirani':

- Imamo dosta vremena, već od nedjelje teku pripreme za utakmicu s Partizanom. Partizan je, jasno, respektabilan protivnik, niti na kraj pameti nam nije da razmišljamo drugačije. Partizan nije nepobjediv, a moj tim iskazao je već ove sezone da kad imamo dovoljno vremena za pripremu da funkcioniramo dobro. Očekujem da moj tim bude spreman, jasno da ćemo biti 'super motivirani', jer već ime protivnika je dodatni motiv i jasno je da ćemo dati 120 posto, odnosno sve od sebe da utakmicu dobijemo. Partizan ima prednosti i mane. Svakako su momčad koja ima izuzetnu fizičku čvrstinu i visinu. Trebat ćemo im se dobro suprostaviti prije svega u skoku. Primjer je i utakmica Partizana i Hemofarma gdje su napravili 21 skok u napadu. Ako ti netko napravi 21 skok u napadu, teško je dobiti utakmicu. Imamo i mi svoje prednosti, mi smo brži, malo niži pa ćemo probati to kompenzirati u napadu, raznovrsnost u napadu, širina i jasno, čvrsta i agresivna obrana, još uvijek ostaje filozofija da obrana dobija.

'Svi će biti spremni do nedjelje'

- Što se zdravstvenog stanja tiče, imamo problema s virozama, ali mislim da će u nedjelju biti svi spremni. Falio je dva - tri dana Micah Downs, no on se jučer vratio, tu je i Batur koji se vrača, malo je 'okrznulo' i Vedrana, vjerojatno mu je od treniranja pao imunitet pošto nije trenirao neko vrijeme, a ostali će, izuzev Marina Šarlije koji je izvrnuo gležanj u nedjelju biti na raspolaganju.

Vedran Morović potpisao na mjesec dana

- Drago mi je da je za Zadar potpisao Vedran Morović, on je već imao prilike trenirati sa mnom i upoznat je u moj sistem rada. Nakon ozljede Tonija Prostrana koji nam fali, odlučili smo angažirati novog pleja, to je Vedran i nadam se da će on već u nedjelju protiv Partizana biti u mogućnosti da nam pomogne – kazao je Sagadin.

S druge pak strane, Morović je kazao kako je sretan što se napokon vratio u svoj rodni grad

- Došao sam u Zadar, odavde samo potekao, tu sam i počeo igrati košarku, nakon sedam, osam godina izbivanja vratio sam se kući, potpisao sam ugovor na jedan mjesec nakon kojega ćemo vidjeti što ćemo i kako s našom suradnjom, da li ćemo je produžiti ili ne. Ovdje treniram sedam, osam dana i upoznat sam s momčadi, dobro su me prihvatili, kao što je i trener kazao, upoznat sam s njegovim sistemom rada i brzo ću se prilagoditi na njega – kazao je Vedran Morović, novi igrač Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.