Mičić obećao isplatu zakašnjelih plaća sljedeći tjedan
Piše: H.B. | Objavljeno 27.10.2009 u 0:03.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić - kapetan Zadra Foto: ZDS (Arhiva)


Vulin: 'Ne znamo točno kada će igračima biti podmirena dugovanja'

Iako je direktor kluba, Zdenko Mičić Tomislavu Ružiću jasno kazao kako će dugovanja za ovu sezonu biti podmirena sljedeći tjedan, glasnogovornica nam je kazala kako se još uvijek ne zna kada će točno igračima biti podmirena dugovanja, također, i demantirala je glasine kako je klupski račun pod blokadom.

- Klupski račun nije blokiran, a što se dugovanja tiče, radi se na prikupljanju novca i igračima će njihova dugovanja biti riješena u što je moguće kraćem roku. Situacija je teška, no nadamo se kako će svi biti uskoro podmireni. Kada će to biti još uvijek ne znamo – kazala je glasnogovornica kluba, Slavica Vulin u razgovoru za ZadarSport.
Košarkaši Zadra ove godine nisu vidjeli niti jedne plaće, ne svi, no velika većina! Iako to ne može biti opravdanje za dva uzastopna poraza na gostujućim parketima, u Kragujevcu i Širokom Brijegu protiv, realno gledajući osrednjih momčadi NLB lige. Za naglasiti je i kako zadarski košarkaši i dalje, bez štrajkova (iako pojedini igrači po ugovoru imaju pravo na štrajk!) - rade istim tempom, dva puta dnevno, treniraju po pet, šest sati na dan, baš kao da im plaća sjeda na račun svakog prvoga u mjesecu.

Hrvoju Periću blokiran je račun još od lipnja ove godine, pa ukoliko mu uprava KK Zadar i poželi isplatiti zaostala dugovanja, on novce ne može primiti na svoj račun radi toga što je KK Zadar ostao dužan KK Split (radi neisplaćivanja ugovorom dogovorenih mjesečnih rata), a KK Split je legalno sjeo na račun Hrvoju Periću te pokupio sve novce s njega!

Danas nakon treninga razgovarali smo s kapetanom Zadra, Tomislavom Ružićem koji je za ZadarSport kazao kako je kao kapetan, u ime igrača Zadra obavio razgovor s direktorom kluba, Zdenkom Mičićem koji mu je obećao kako će svi igrači dobiti zaostale plaće sljedeći tjedan.

- Danas sam u ime igrača razgovarao s direktorom kluba Zdenkom Mičićem koji mi je obećao da će sljedeći tjedan sve zaostatke prema nama igračima riješiti. Kazao mi je kako ovaj tjedan to neće biti moguće, no sljedeći tjedan ćemo dobiti ono što nam klub duguje.

'Morović potpisuje uskoro'

Iako je Zmago Sagadin najavio kako bi Vedran Morović potpis na ugovor s Zadrom trebao staviti u srijedu, 28. listopada, Sagadin nam je danas kazao kako će sve biti riješeno kroz par dana.

- Radi se na tome, ugovor s Morovićem bit će potpisan vrlo brzo i on bi, prema svemu sudeći trebao uskoro postati naš novi igrač - kazao je Sagadin nakon današnjeg treninga.
Na naš upit odnose li se najavljena podmirenja dugova samo na ovu ili na prošlu sezonu, Ružić je kazao kako mu je direktor obećao kako će sve biti riješeno.

- Ovo o čemu smo razgovarali danas odnosi se samo na ovu sezonu, a što se mene osobno tiče, postoje i dugovanja od lani. U razgovoru s direktorom, dobio sam obećanje da će se i to riješiti vrlo brzo.

Kako na vas utječe sve to, radite svaki dan po pet, šest sati dnevno, a za to niste plaćeni. Da li ste radi toga manje koncentrirani?

- Kada radiš neki posao i nisi plaćen za to što radiš, normalno je da nisi u potpunosti koncentriran i da to djeluje na tebe. Isto tako moram naglasiti kako ti problemi nisu i ne mogu biti opravdanje za naše poraze u Kragujevcu i Širokom Brijegu. Sami smo krivi za poraz u Širokom jer jednostavno nismo imali svoj dan – kazao je za kraj kapetan Zadra Tomislav Ružić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.