Trogir preokretom do pobjede nad Borikom
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 25.10.2009 u 22:46.
ZDNews.hr

Mate Mrva Foto: ZDS (arhiva)


S obostrano lošim postotkom šuta i s "morem" izgubljenih lopti momčadi su nervozno otvorile trogirski susret, tako da je prvi sedam minuta proteklo bez značajnije prednosti nekog od protivnika. Tek tricama Drezge i Bizace Trogir u 8. minuti odlazi na 14:9, ali u završnici prve četvrtinom Žitka e gosti su zaigrali bitno bolje te tricom Jurjevića i ubačajima Dražovića i Ivanova gosti rade seriju 9:0 (14:18), dok su domaći igrači (prvenstveno Blajić) prečesto gubili lopte.

Za razliku od gostiju koji su značajno popravili šut, trogirski i dalje bio vrlo loš, a ni organizacija napada nije bila na visokoj razini, što su Ivanov i društvo iskoristili i nakon trica Petanija i Ivanova u 15. minuti po prvi put ostvarili dvoznamenkastu prednost (16:28), zaustavivši Bizacu tijekom prvog poluvremena na samo pet poena i vrlo skromnih 29 posto ubačaja iz igre.

Znatno bolje domaći su otvorili drugo poluvrijeme i nakon trica Bizace i Žitka te ubačaja Poščića u 23. minuti dolaze na 30:32, a novom tricom Žitka vraćaju vodstvo (33:32). Razigrani Trogirani, koji ni po čemu nisu sličili na bljedunjavu momčad iz prvog poluvremena, u 28. minuti imaju velikih devet poena prednosti (44:35). U završnici treće dionice gosti se vraćaju i smanjuju na 46:43, najavljujući veliku borbu za posljednjih deset minuta (48:43).

Iako Zadrani nisu uspijevali doći do izjednačenja, cijelo vrijeme su "puhali za vratom" Trogiru, pa su tako tricom Jurjevića i košem Devića nepunih pet minuta prije kraja došli na minus tri (61:58), dok domaći u tom periodu zbog dva faula u napadu Blajića propuštaju priliku da opet pobjegnu. Tricom Petanija Borik dolazi do izjednačenja (61:61), no presudila je namjerna osobna pogreška svirana Jurjeviću na tri minute prije kraja.

Žitko pogađa oba bacanja (64:61), a u nastavku akcije Bizaca je izborio koš-faul i 2:48. min. prije kraja Trogir vodi 67:61. Pokušavala je momčad Nevena Plantaka tricom vratiti susret do egala, ali Pavić, Dević i Petani nisu bili precizni. Četrdeset sekundi prije kraja Petani kod vodstva Trogira 74:69 promašuje dodatno bacanje, dok je na drugoj strani Drezga pogodio svih šest slobodnih bacanja i potvrdio pobjedu Bavčevićeve momčadi (80:72).

Bizaca je na kraju dogurao do 24 poena (8sk), Drezga je imao 22, a Žitko 15 poena. Kod Borika je Petani imao 23 koša, Ivanov je dodao 13, a Pavić i Dević su dodali svaki po 10 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.