Pino i Krešo - za vike vikova! [FOTO GALERIJA]
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.10.2009 u 1:52.
ZDNews.hr

10 Giergia | 11 Ćosić Foto: ZadarSport


FOTO GALERIJU S REVIJALNE UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE!

Pred oko pet i pol tisuća gledatelja jučer su i službeno umirovljenih dresovi dvojice najvećih zadarskih košarkaša u povijesti. 10 Giuseppe Giergia i 11 Krešimir Ćosić zauvijek su otišli u povijest pa tako više nikad nitko nastupajući za Zadar neće moći nositi dresove s brojevima 10 i 11.

Utakmica veterana Zadra i Real Madrida protekla je u revijalnom tonu, iako su obje momčadi pokazale jasnu želju za pobjedom. U 11. minuti, točnije, pri rezultatu 36:28 te nakon 10 minuta i 11 sekundi igre, suci su prekinuli utakmicu kako bi se dresovi Pina i Kreše konačno spustili s vrha dvorane gdje će od sada vječno stajati i podsjećati nas na ova dva istinska genijalca. Nakon što su svečani dresovi spušteni s vrha dvorane, Krešinom dvoranom glasno se zaorilo „Pino, Pino, te „Krešo Ćosić“.

Svečanosti u Krešinoj dvorani prisustvovala je i Ljerka Ćosić supruga prerano preminulog košarkaškog genijalca koja je primila prigodne darove od Emilijana Rodrigueza te Stojka Vrankovića,a na isti način darivan je i Giuseppe Giergia. Dvoranom se još jednom zagrmilo „Krešo Ćosić“ i „Pino, Pino“.

Košarka s puno 'vica', jednostavnosti i atraktivnih poteza

Što se same utakmice tiče, utakmicu su s nevjerojatnom lakoćom i jednostavnosti odigrali zadarski veteran, s puno košarkaškog vica te lijepih akcija. Zadarsku publiku posebno su oduševili razigravači Ante Matulović i Darko Pahlić koji su svojom jednostavnom igrom te atraktivnim potezima nebrojeno puta izmamili pljesak zadarske publike.

Nagovaranje 'Popa' da zaigra nije uspjelo!

Iako su iz publike nagovarali Petra Popovića da zaigra, on to nije mogao učiniti jer je, navodno, ozljeđen! Nakon brojnih povika iz publike 'Pope igraj nemoj za........' prozvani se okrenuo prema publici Press zone te je sa smješkom na licu objasnio kako zaista ne može igrati!

Arijan Komazec još jednom je pokazao kako i dalje može i zna, danas je bio briljantan. Stipe Šarlija također je briljirao te je bio praktički nezaustavljiv. 'Mujo snajper', Denis Mujagić danas je s pogođene četiri trice također bio na visini zadatka. Svi igrači koji su nastupili odigrali su dobro, a nakon Realovog preuzimanja vodstva pred kraj susreta, iako rezultatski potpuno nevažna, utakmica je bila napeta do samog kraja. U konačnici, Zadar je slavio rezultatom 90-84.

Nakon susreta, svi sudionici još jednom su nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Ljerka Ćosić: Hvala Zadru što ga nije Zaboravio. On nažalost nije uspio doživjeti ovu prelijepu dvoranu koja nosi njegovo ime, Drago mi je što se u Zadru lijepo priča o Kreši i još jedno, hvala na svemu'' – kazala je supruga prerano preminulog virtuza Krešimira Ćosića.

Arijan Komazec: Bila mi je velika čast nastupiti na jednom ovakvom događaju i to protiv kluba s takvim imenom kao što je Real iz Madrida. Umirovljenje dresova Pina i Kreše je zaslužilo ovakav jedan spektakl. Nadam se da smo mi koji smo igrali doprinijeli nastupom na ovoj velikoj fešti i da su svi prisutni uživali u viđenom. Drago mi je da Zadar nije zaboravio Krešu i uspio mu se odužiti na ovakav način. Umirovljenjem dresa ostat će zauvijek među nama – kazao je Ari.

FOTO GALERIJU S REVIJALNE UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.