Sramota u Širokom: Zadar poražen s 13 koševa razlike
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.10.2009 u 22:59.
ZDNews.hr

Micah Downs Foto: ZDS (arhiva)


Izabranici Zmage Sagadina doživjeli su još jednu blamažu na gostujućem parketu, pa tako ona pobjeda nad Krkom, davnog 31. siječnja ove godine ostaje posljednja pobjeda Zadra u gostima u NLB ligi. Očajno je danas djelovala igra Zadra, potpuno neuigrano i bez ikakvog reda. Statistika će tako pokazati kako su igrači Širokog nadskakali Zadrane i u obrani i u napadu (22-12 u obrani te 15-13 u napadu), također, Zadrani su pogodili 5 trica iz 22 pokušaja, dok su igrači Širokog trice gađali 8/15, visokih 53%. Zadar je na kraju susreta imao 11 izgubljenih lopti (Damir Rančić 3), dok je Široki imao 13.

Što reći nakon utakmice? – Svi oni koji su je gledali zaključiti će kako je Zadar večeras potpuno podbacio, no, ostaje za vidjeti što na sve ima reći trener Zadra Zmago Sagadin koji je u najavi utakmice najavio pobjedu Zadra u Širokom Brijegu.

Košarkaši Zadra loše su otvorili utakmicu 4. kola NLB lige u Širokom protiv istoimene momčadi. Nakon početnih koševa Grgata i Puljića, Perić za Zadrane postiže prve koševe. Tricom Štembergera, a kasnije i košem Masona, Široki odlazi na +8, 19-11. Do kraja četvrtine još jedan koš za Zadrane postigao je Damir Rančić, a za Široki Mileković za 21-13.

U drugoj četvrtini Zadrani su odigrali mrvicu bolje, no Široki je itekako nadskakao goste iz Zadra, pa je tako na kraju prvog poluvremena rezultat u skokovima bio 24-19 za Široki. Koševima Ružića, a kasnije i tricama Stipčevića i Rančića, Zadrani su smanjili na 28-27. Koševima Čolaka i Puljića Široki je otišao na +5, 32-27. U posljednjih pet sekundi Stipčević je izgubio loptu, a konačnih 38-33 za kraj prvog poluvremena postavio je Puljko.

Treća četvrtina - potpuni raspad sistema

U trećoj četvrtini Zadar se potpuno raspao. Tužno je svakome kome je iole stalo do Zadra bilo gledati kako Sagadinova družina ne uspijeva u zacrtanom cilju, pa su se tako domaći nahvatali lopti i lopti pod svojim, ali i pod košem Zadra. Obrana Zadra nije postojala u ovoj četvrtini. Zadar je od 20. do 30. minute uspio postići samo 13 koševa, dok su domaći, predvođeni Puljkom, Štembergerom, Milekovićem, a kasnije i najboljim igračem susreta, bratom Jubya Johnsona, Chesterom Masonom stekli prednost od čak 16 koševa. Pri rezultatu 42-35 za domaće, Puljko postiže tricu sa poveće udaljenosti, a nakon njega Mileković i Grgat postižu koševe za vodstvo Širokog od 15 razlike, 54-39. Do kraja četvrtine, za domaće su, pored nemoćne i neuigrane obrane gostiju 'trpali' Grgat, Mileković i Mason.

U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 62-46 za Široki.
Nakon početnog zakucavanja Downsa, prve koševe na utakmici upisao je Šime Špralja, a nakon njega i Mileković postiže koš za +18 Širokog, 66-48. Zadrani opet nesmotreno gube skokove pod košem, a sve to kažnjavaju izabranici trenera Vlašića koji iz kontranapada postižu 'lake' koševe. Pri rezultatu 78-66 Siniša Štemberger postiže koš za +12, Rok Stipčević smanjio je na deset koševa razlike, no onda, tridesetak sekundi prije kraja utakmice, Chester Mason pogađa tricu, a nakon toga i koš za 83-68. Posljednji koš na utakmici postigao je Marko Car za konačnih Široki – Zadar 83-70.

Suprotno najavama s početka sezone, i dalje bez prilike za Marčinkovića, Batura i Šarliju

Također, za istaknuti je i podatak kako u igru nisu ulazili Ivan Batur, Marino Šarlija te Pavle Marčinković iako je Sagadin često u medijima govorio kako će upravo Batur i Marčinković dobiti minutažu u 'sljedećim' utakmicama. Do sada, Batur nije niti jednom u četiri kola nastupio, dok je Marčinković 'igrao' svega jednom, i to protiv Cedevite, ravno jednu minutu. Šarlija, baš kao i Batur – ove godine nije nastupio.

KK Zadar: Rančić 10, Perić 8, Stipčević 10, Boisa 2, Batur, Šarlija, Marčinković, Ružić 11, Downs 15, Car 8, Škifić, Plaisted 6.

HKK Široki: Štemberger 13, Planinić, Čolak 4, Mileković 11, Naletilić 3, Siriščević, Ramljak, Špralja 2, Puljko 12, Ružić 6, Mason 17, Grgat 15.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.