Zadrani idu po pobjedu u Široki Brijeg!
Piše: 057info i ZadarSport | Objavljeno 23.10.2009 u 15:32.
ZDNews.hr

Mark Car Foto: ZDS (arhiva)


Nakon teško izborene pobjede protiv momčadi Cedevite na svom parketu košaraše Zadra u petak očekuje gostovanje kod Širokog. Ova se utakmica igra dan ranije na zamolbu Zadrana. Naime, u "gradu košarke" u subotu će se održati veliki spektakl na kojemu će se umiroviti dresovi velikana zadarske košarke Krešimira Ćosića i Pina Giergie. Feštu će uveličati veterani Reala iz Madrida koji će se u revijalnoj utakmici suprotstaviti veteranima Zadra. Logično, na ovakvom povijenom događaju željeli su nazočiti i igrači Zadra te su im sportski prijatelji iz Širokog izašli u susret.

Zmago: Samo pobjeda!

U dvorani Pecara Zadrane očekuje težak ispit s obzirom da su navijači već upisali dva boda te da je poraz od Radničkog u Kragujevcu u ranoj fazi natjecanja postavio imperativ momčadi Zmage Sagadina uoči jedne gostujuće utakmice.

- Mi smo spremni i razmišljamo samo o pobjedi. Očekuje nas tvrda utakmica, no imamo dosta znanja i iskustva da u Širokom dođemo do pobjede, najavio je uoči puta za Široki Brijeg trener Zadra Zmago Sagadin.

Rančić: Nije ovo pripremna utakmica

Zadar i Široki susretali su se tri puta u pripremnom razdoblju. U sve tri utakmice pobjednici su bili Zadrani, no ovoga puta igra se zaozbiljno, za bodove.

- Ovo će biti jedna totalno drugačija utakmica. Znamo da će igrači Širokog biti motivirani zbog lošeg ulaska u sezonu, no to nas ne zabrinjava. Mi u Široki dolazimo dati maksimum naših mogućnosti i učinit ćemo sve što je potrebno da izvučemo dva boda, rekao je Damir Rančić koji još uvijek ne trenira punim intenzitetom i čiji oporavak još nije potpun te će ga stoga trener Sagadin koristiti prema potrebi.

Stipčević: Spremni smo i oprezni

Široki je sezonu otvorio s tri uzastopna poraza. Sigurno je da će zadarski stručnjak na klupi domaće momčadi Hrvoje Vlašić upravo u srazu sa Zadrom tražiti priliku za iskupljenje i buđenje svoje momčadi.

- Zadar im je izvrsna prilika za vađenje. Pobijediti Zadra u NLB ligi je motiv više za svih. Idemo u Široki maksimalno pripremljeni, ali i maksimalno oprezni, rekao je Rok Stipčević, prvi zadarski razigravač.

Car: "Široki se želi osvetiti"

- Mi smo njih dobili tri puta u pripremnom dijelu, no to je sada sasvim nešto drugo, jer pripreme i prvenstvo su dva različita svijeta. Oni će se zasigurno htjeti osvetiti radi poraza koje smo im nanijeli. U svakom slučaju, neće biti lako, dat ćemo svoj maksimum pa što bude, nadamo se najboljem

"Sudar" braće Ružić

Zadar će u Širokom nastupiti bez najboljeg mladog razigravača na svijetu Tonija Prostrana kojeg je ozljeda udaljila od parketa najmanje na tri mjeseca, te se njegov povratak ne očekuje prije Nove godine. Ostali igrači su na raspolaganju treneru Sagadinu i spremno dočekuju utakmicu.

Posebna zanimljivost ovog susreta je "sudar" braće Ružić na suprotnim stranama, Jurice u dresu Širokog i Tomislava s kapetanskom vrpcom na dresu KK Zadar.

Utakmica je na rasporedu danas u 20 sati i 15 minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.