SRAMOTA - Iz KK Zadar nisu pozvali Branka Skroču!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.10.2009 u 23:33.
ZDNews.hr

Branko Skroče Foto: Bloger.hr


Bivši profesionalni košarkaš Branko Skroče zasigurno je jedna od nekoliko živućih legendi grada Zadra. Ovaj nemilosrdni šuter u svojoj blistavoj sportskoj karijeri osvojio je i mnogo medalja, pa je tako zajedno sa svojim Zadrom bio prvak Jugoslavije i to dvaput za redom, 1973-74 i 1974-75. godine. Također, nekoliko puta je bio i najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva.

Skroče se također može pohvaliti da je igrao s dvojicom najvećih zadarskih košarkaša, Krešimirom Ćosićem i Giuseppeom Giergiom, a nastupajući za reprezentaciju Jugoslavije u Manili 1978. godine osvojio zlato, a istu, najsjajniju medalju osvojio je i 1980. godine u Moskvi na Olimpijskim igrama.

Veterani Zadra protiv veterana Real Madrida

U subotu, 24. listopada s početkom u 16 sati, u Dvorani Krešimira Ćosića, održat će se veliki košarkaški spektakl - utakmica veterana Zadra i Real Madrida, a tom prigodom upriličit će se i umirovljenje dresova velikih zadarskih i hrvatskih košarkaških legendi, Krešimira Ćosića i Giuseppea Pina Giergije.

No, među veteranima Zadra, uz Pina Giergiju, Arijana Komazeca i ostale neće biti Branka Skroče. Ne zbog toga što ima zdravstvenih problema, ili zbog toga što za vrijeme odigravanja utakmice ima neke poslovne obaveze, već zbog naprosto nevjerojatnog propusta pustih direktora, predsjednika i ostalih koji svoj posao očito ne rade kako treba. Naime, isti taj Branko Skroče, o kojemu smo pisali u uvodu ovog teksta, onaj Skroče koji je zadužio grad Zadar i zadarsku košarku – nije pozvan na gore navedeni spektakl!

U kratkom razgovoru za ZadarSport, legendarni igrač Zadra Branko Skroče kazao je kako nitko iz kluba nije napravio ništa da se on na utakmici pojavi, niti da zaigra na istoj. – Čuo sam da se u subotu igra utakmica veterana Zadra i Reala, no nitko iz kluba me nije zvao da prisustvujem na tom događaju ili da igram, pa se neću niti pojaviti tamo, što da radim tamo? Iskreno, da mi Ivica Obad nije kazao da se igra ta utakmica vjerojatno ne bih ni znao za to- kazao nam je Skroče.

Ostaje za vidjeti koga i što čelnici KK Zadar smatraju veličinama ovog kluba i zbog čega nisu učinili ništa da se legendarni Skroče još jednom pokaže zadarskoj publici u dresu Zadra, na revijalnoj utakmici veterana Zadra i Real Madrida. Bez da nam bilo tko kaže tko su ti ljudi koje Zadrani cijene i koji su zadužili Zadar, mi svi znamo svi da su to bili i uvijek će biti Krešimir Ćosić, Giuseppe Giergia, Arijan Komazec, Branko Srkoče, Darko Pahlić, Ante Matulović, Ivica Obad i ostali.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.