Ekskluzivno: Prostran van parketa najmanje dva mjeseca
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.10.2009 u 19:51.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Hrvoje Bajlo (arhiva, ZDS)


Nakon što su se od ozljeda oporavili svi zadarski igrači (Rančić, Boisa i Plaisted), izabranike Zmage Sagadina zadesila je još jedna nedaća. Naime, doslovno izrauban (izuzetno fizički zahtjevni treninzi, NLB, PH, reprezentacija U19, reprezentacija U18, All star utakmica U18, pripreme s KK Zadar),mladi razigravač Zadra i najbolji svjetski playmaker, Toni Prostran ipak će se morati podvrgnuti operaciji meniskusa desnog koljena, potvrdio je to u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport službeni liječnik KK Zadar dr. Zorislav Šušak.

Toni je već duže vrijeme van parketa, povrijeđen, možete li nam reći kakvo je u ovom trenutku njegovo zdravstveno stanje?

- Istina je da je Toni povrijeđen, isto tako, nažalost, istina je i to kako će se naš mladi igrač ipak morati podvrgnuti operaciji meniskusa desnog koljena kako bi se mogao vratiti igranju košarke. Tonija će u Zagrebu, na KBC-u Šalata operirati dr. Smerdelj, inače službeni liječnik Hrvatske košarkaške reprezentacije.

Iako je nezahvalno, posebno u medicini davati bilo kakve procjene, po vašem mišljenju, kada bi Toni mogao započeti s rehabilitacijom?

- Inače su predviđanja nezahvalna jer se uvijek radi o individualnim slučajevima, dakle sve ovisi o osobi, neki se pacijenti brže, a neki sporije oporavljaju. Također, sve ovisi i o tome što će dr. Smredelj pronaći kada 'uđe u pacijenta', jer često živa slika ne odgovara onoj slici kada se pacijent 'otvori'. Inače, ova bolest koljena stručno se zove meniskomija, a s pravom rehabilitacijom, Toni bi u najboljem slučaju s rehabilitacijama trebao započeti mjesec i pol do dva mjeseca nakon obavljene operacije. Također, treba i vidjeti nalaze nakon operacije za bilo kakve procjene. Sve u svemu, nadam se da će nam se Toni što prije zdrav vratiti na parket – zaključio je dr. Zorislav Šušak u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.