Borik izdržao pritisak Šibenčana
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 19.10.2009 u 0:18.
ZDNews.hr

Mate Mrva - Borik Puntamika Foto: ZDS (arhiva)


Domaćini bolje otvaraju utakmici, te u petoj minuti košem Čakaruna vode 13:8, no Šibenčani brzo konsolidiraju redove te već dvije minute kasnije izjednačuju rezultat (13:13). Ravnopravna borba nastavila se i do kraja uvodne dionice koju ipak Borik dobiva minimalnom prednošću, 18:17.

Dvjema uzastopnim tricama Jurjevića, Borik stvara prednost 24:17, da bi novim pogotkom iz daljine istog igrača, u 14. minuti Puntamičani stvorili najveću prednost na susretu (30:20). Na odmor domaći odlaze s vodstvom 40:35.

Puntamičani u nastavku ponovno vode deset razlike, da bi na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat na semaforu bio 56:49. Gosti sjajno kreću u završni dio susreta, te u 32. minuti nizom 9-2 napokon poravnavaju rezultat (58:58) nakon koša Došena. No, u večerašnjoj utakmici domaćini su imali sjajnog Jurjevića koji petom tricom odvodi svoju momčad do vodstva od sedam razlike.

Šibenčani se nisu predavali, te nakon trice Ive Pavića smanjuju na 72:69. Međutim, to nije bilo dovoljno, a točku na i postavlja ponovno Marino Jurjević. Konačan rezultat bio je 75:69 za Borik.

Jurjević je bio najbolji igrač susreta s 24 poena (trice 5-9), Marijan Čakarun dodao je 14 koševa i devet skokova, a Teo Petani 12 poena. Šibenčane je predvodio Rahimić s 14 koševa, 12 poena i sedam skokova imao je Bilan.

Domaći trener Neven Plantak očekivano je bio zadovoljan trijumfom svog sastava: "I prije utakmice znali smo kako će ovo za nas biti vrlo teška utakmica, Šibenčani su uz Split najjača momčad naše lige. Tri ili četiri puta imali smo oko deset poena prednosti, no nikako nismo uspijevali prelomiti utakmicu. Na kraju, ipak vrlo smo zadovoljni što smo pobijedili."

Trener Šibenika, Nenad Amanović pohvalio je domaćina, ali i žalio za propuštenim prilikama svog sastava: "Borik je pobijedio posve zasluženo, no mi imamo pravo razmišljati o prilikama koje smo imali, a koje smo na kraju propustili."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.