FOTO - Teškim mukama do pobjede nad Cedevitom
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.10.2009 u 21:21.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Foto galerija s utakmice! - Košarkaši Zadra slavili su danas u dvorani Krešimira Ćosića protiv Cedevite 89-85. Najbolji u redovima Zadra bio je Tomislav Ružić sa 20 postignutih koševa i 10 skokova, 19 koševa postigao je Stipčević, a 16 Downs.

U redovima Cedevite najbolji je bio Žižić sa 25 postignutih koševa, a Mobley 21. Iako su se skoro raspali u trećoj četvrtini, Zadrani, predvođeni kapetanom Tomislavom Ružićem ipak su se vratili u život i na kraju slavili u dramatičnoj završnici. Za istaknuti je i podatak kako je Američki košarkaš Trent Plaisted u igri proveo najmanje vremena, svega četiri minute, dok je na parketu najviše vremena proveo gruzijski reprezentativac Vladimer Boisa.

Košarkaši Zadra u prvih pet minuta uspjeli su napraviti
prednost od 15 koševa razlike, dok su gosti iz Sutinskih Vrela u istom periodu postigli samo četiri koša i to preko Mobleya i Žižića. Prve koševe za Zadar postigao je Hrvoje Perić, a nakon njega u strijelce su se upisali Boisa, Downs, Ružić te raspoloženi Stipčević koij u kratkom vremenu postiže 8 koševa. Pri rezultatu 24-10 za Zadar Downs postiže svoj sedmi koš, a posljednji koš u prvoj četvrtini postigao je šuter Zadra Damir Rančić za 31-20.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Zadrani koševima Boise, zatim i Perića, dok s druge strane gosti smanjuju razliku uglavnom preko Žižića i Rudeža. Pri rezultatu 36-29, Rudež postiže koš za goste te po prvi put Cedevita dolazi na samo pet koševa zaostatka. Serijom koševa Zadra, Ružića, Downsa te drugom tricom Rančića, Zadrani opet odlaze na +13 (48-35). Posljednje koševe u prvom dijelu postigli su igrači Cedevite Rudež i Petrović, pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 48-39 za Zadar.

Pretposljednju dionicu susreta Zadrani otvaraju loše, pa tako Kovačević i Anderson za postižu koševe za smanjenje od samo četiri koša razlike, 50-46, a kasnije, nakon koševa Ružića i Downsa Cedevita koševima Mobleya izjednačuje (56-56) te tricom Mobleya dolazi u vodstvo 56-59. Koševima Ružića Zadar se vraća na +1, no Subotić postiže tricu, a zatim i joše jedan koš (za dva) za novo vodstvo gostiju od 60-64. Koševima Boise i Rančića u posljednju četvrtinu se ušlo s nerješenim rezultatom, 64-64.

Neizvjesno je bilo i u posljednjoj četvrtini, prvo je Rančić zabio tricu za vodstvo Zadra, no Žižić, a zatim i Mobley postižu koševe za vodstvo Cedevite od 67-68. Nakon još jednog koša Žižiča, odlično raspoloženi Micah Down postiže tricu za vodstvo Zadra 72-70, a nakon još jednog koša Andersona Stiplević postiže tricu za 77-74. Koševima Andersona, a zatim i tricom Opačka gosti dolaze do novog vodstva, 77-79. Tada Ružić pogađa jedno od dva bacanja, a Stipčević postiže koš za 81-79. S druge strane, na 81-81 izjednačio je Anderson. Na 82-81 povisio je Stipčević koji pogađa jedno od dva bacanja. Nakon prekršaja, Anderson pogađa oba bacanja za novo vodstvo gostiju od 82-83, a s druge strane Boisa pogađa jedno bacanje za izjednačenje, 83-83. Ružić nakon joše jednog faula pogađa oba bacanja za 85-83, dok gosti u sljedećem napadu ne uspijevaju postići koš. Još dva bacanja za Zadrane, točnije Roka Stipčevića koji ih oba stavlja za 87-83. Hrvoju Peiću suđen je nepostojeći faul, a Anderson pogađa oba bacanja za 87-85. Gosti rade brzi faul nad Rančićem koji pogađa oba bacanja za konačnih Zadar – Cedevita 89-85.

Zadar: Rančić 15, Perić 7, Stipčević 19, Boisa 12, Batur, Šarlija, Marčinković, Ružić 20, Downs 16, Car, Škifić, Plaisted.

Cedevita: Subotić 5, Primorac, Mobley 21, Krasić, Žižić 25, Rudež 8, Petrović 2, Kovačević 5, Anderson 10, Kuljanin, Kaštropil, Opačak 9.

Foto galerija s utakmice!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.