"Previše smo se napucavali i nismo završavali akcije"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.10.2009 u 23:31.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić Foto: Filip Brala (ZadarSport, arhiva)


Nakon poraza u Kragujevcu od KK Radnički, košarkaši Zadra vratili su se u srijedu u Zadar te su popodne odradili trening (od 19 do 21 sat). Nakon treninga još smo se jednom dotakli utakmice Zadra i Radničkog, a naš sugovornik bio je kapetan Zadra Tomislav Ružić koji je u razgovoru za ZadarSport kazao kako smatra da su njegovu suigrači, uključujući i njega – zakazali kao kolektiv.

Ružić također dodaje kako se nisu pridržavali zacrtanih akcija te dodaje kako se previše raspucali, a u ključnom trenutku nisu znali sačuvati stečenu prednost te se 'odlijepiti'…

Što reći nakon poraza u Kragujevcu, nije bio baš očekivan… ?

- Nije lijepo što smo izgubili u Kragujevcu. Nažalost, utakmica je izgubljena u drugom poluvremenu kada nismo uspjeli pronaći neka rješenja u napadu i sve smo nekako ishitreno rješavali, gubili smo lopte kada smo trebali zabiti koš i jednostavno se nismo znali othrvati tome. Također, akcije nismo završavali do kraja. Umjesto da smo prelomili utakmicu u trenutku kada smo to trebali napraviti mi smo se napucavali i to nas je koštalo na kraju.

Na pressici nakon utakmice trener je apostrofirao Rančića kao krivca, no nije jedini on zakazao…

- Na treneru je da kaže što misli i on ima pravo okriviti koga god hoće. Možemo na kraju priče reći da smo svi zajedno, kao kolektiv zakazali, uključujući Rančića i mene. Osobno neću nikoga kriviti za poraz, no što je tu je, poraz je iza nas i idemo dalje.

Imao si najbolji učinak u redovima Zadra (double-double, 17 koševa, 10 skokova), no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

- Nije nažalost bilo dovoljno, ali bi mi bilo draže da smo svi zabili po jedan koš i da smo dobili utakmicu. Ovako i da 50 koševa zabiješ isto ti je ukoliko nisi pobijedio. Ako je kolektiv zakazao i ako si izgubio nema nikakve utjehe iako je tvoj učinak možda baš tada bio dobar.

Što reći o Radničkom i o atmosferi u Kragujevcu?

- O Radničkom iz Kragujevca mogu reći da zasigurno nisu momčad za podcjenjivanje, ali i trenutno su pokazali da su u dobroj formi pobijedivši Hemofarm i nas, zasigurno neće biti lako nikome tamo, u Kragujevcu - za kraj će kapetan Zadra Tomislav Ružić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.