Zadnja pobjeda Zadra na gostujućem parketu bila je...
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.10.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Filip Brala (ZDS, arhiva)


I dalje bez Prostrana

U sastavu Zadra nije bilo ni mladog razigravača Tonija Prostrana koji bi zasigurno svojom kreativnošću i vrlo dobrim napadačkim sposobnostima, kako često zna kazati Sagadin - pripomogao svojoj momčadi za ono malo vremena koje bi, pretpostavljamo dobio da je zdrav. Ukoliko i ne bi odigrao 'Bog zna kako', barem bi odmorio Stipčevića koji će, izgleda, do dolaska Prostrana opet na parketu provoditi po 35 minuta i više.
Zvuči nestvarno, no košarkaši Zadra, prema službenim podacima, zadnju put su na gostujućem parketu u NLB ligi slavili 31. siječnja 2009. i to u utakmici protiv slovenske Krke, a naš najbolji igrači tada je bio Rok Stipčević koji je postigao 21 koš s ukupnom valorizacijom 34!

Danas, skoro 10 mjeseci kasnije košarkaši Zadra opet se pognutih glava vraćaju sa gostovanja, točnije iz Kragujevca nakon poraza od KK Radnički u drugom NLB lige. Imali su vodstvo od 10 koševa razlike, nadskakali su svog protivnika, no na kraju ipak nisu slavili. Za istaknuti je i podatak kako su Zadrani ispucali više trica nego dvica, 13/27 (48.1%) za dva te 10/28 (35.7%) za tri. Za napomenu je i podatak kako u sastavu nije bilo ozlijeđenog mladog razigravača Tonija Prostrana, pa je Stipčević još jednom odradio rolu zvanu '+35'.

Još jednom je razočarao Damir Rančić, prvi šuter Zadra koji se još uvijek traži, a postavlja se pitanje zbog čega je Plaisted koji je dobro krenuo, u igri proveo svega 6 minuta. Jedini koji je danas odigrao 'muški' je kapetan momčadi Tomislav Ružić, uz njega dobar je bio i Marko Car, Hrvoje Perić također, po ukupnom valorizacijskom učinku bi trebao dobiti prolaznu ocjenu, no njegov šut iz igre 1/7 za dva te 0/1 je posebna priča…

Činjenica kako je danas još jednom, baš kao i u prvom kolu zakazao Damir Rančić, prvi šuter Zadra nepobitna je. Njegov učinak od 50% za tri (3/6) pada u vodu kada se u statistici vidi da je imao čak 5 izgubljenih lopti za 14 minuta provedenih na parketu, jako loše. Iako se Rančić još uvijek 'traži' nakon ozljede, onaj Rančić od lani (završnica Prvenstva Hrvatske, sezona 2008/09) zasigurno fali ovom pomlađenom Zadru.'Isplati ga se čekati. Jer, kada proradi - 'to je to'.

Hrvoje Perić danas je imao očajan dan, što se igračkog dijela tiče. Šut za dva 1/7, za tri 0/1 te 4/5 slobodna bacanja. Ukupna valorizacija 12, a najviše ga 'izvlači' 8 skokova. Još uvijek se traži onaj Hrvoje Perić od lani.

Rok Stipčević, MVP prvog kola u utakmici s Union Olimpijom danas je na parketu proveo 35 minuta te postigao 8 koševa uz 4 asistencije. Baš kao i veći dio lanjske sezone (nakon ozljede Malika Dixona), upravo je Stipčević bio igrač s najviše minuta provedenih u igri. Neki će mu osporiti forsiranje trica u današnjoj utakmici jer je pogodio samo dvije od devet, no upravo Rok je onaj kojemu se ne treba stavljati teret krivnje za današnji poraz.

Vladimer Boisa, na parketu je proveo 34 minute i postigao 5 koševa te sakupio 8 skokova, uz šut za dva 1/3 te 0/1 za tri. Ukupna valorizacija 10, konačan učinak, dobar.

Boisina zamjena na poziciji krilnog centra, Jure Škifić na parketu je proveo 5 minuta te za to vrijeme nije uspio uputiti niti jedan šut na koš. Izgubio je jednu loptu.

Bez prilike za Marčinkovića, Šarliju i Batura

Priliku nisu dobili Marčinković, Šarlija i Batur iako je Zmago Sagadin često naglašavao kako će upravo Batur i Marčinković biti u stalnoj rotaciji. Činjenice su jasne – to se u ove dvije utakmice nije dogodilo, nisu dobili apsolutno nikakvu priliku za dokazivanje iako su sva trojica gore navedenih igrača jedni od boljih i aktivnijih na treninzima Zadra.
Micah Downs u igru je ulazio nekoliko puta, a na parketu je proveo svega 15 minuta. Postigao je 5 koševa, jednom uhvatio te jednom izgubio loptu. Iako ga je zadarska publika gledala tek dva puta, za one koji su i u pripremnom dijelu gledali mladog Amerikanca, kažu kako je Downs zasigurno igrač koji bi na parketu trebao provoditi više vremena.

Trent Plaisted na parketu je proveo svega 6 minuta te je za to vrijeme postigao 4 koša uz stopostotan šut za dva, 2/2. Imao je jednu asistenciju te jednu ukradenu loptu, pa se na kraju balade još jednom postavlja pitanje, baš kao i za Downsa – zbog čega je na parketu proveo samo 6 minuta.

Jedini od igrača Zadra koji je danas odigrao upravo kako kapetan treba odigrati je Tomislav Ružić. Odlični Ružić danas je za 34 minute provedene na parketu ostvario 'double-double' učinak uz 17 koševa, 4 asistencije te 10 skokova. Pravi primjer ostalim igračima.

Ružića je dobro pratio i Marko Car koji je također odigrao vrlo dobro. Za 32 minute provedene na parketu postigao je 15 koševa, a svojim tricama (4/9) u nekoliko je navrata svoju momčad vraćao 'u život'.

Za napomenuti je također kako su najbolji igrači Radničkog bili Mijatović te Milosavljević – 1989. godište.

U subotu svi u Krešin dom!

U subotu 17. listopada košarkaši Zadra igraju utakmicu 3. kola NLB lige na svom parketu protiv Cedevite. Utakmica je na rasporedu u 19 sati. Dođite i vi pomoći našim košarkašima da izbore drugu pobjedu u novoj sezoni, jer podrška će im zasigurno biti potrebna!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.