Zadrani prokockali +10 i izgubili od Radničkog 72:69
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.10.2009 u 18:39.
ZDNews.hr

KK Zadar logo


Košarkaši Zadra poraženi su večeras u Kragujevcu od domaće momčadi KK Radnički rezultatom 72:69. Najbolji u redovima domaćina bili su Marko Brkić sa 15 koševa i 9 skokova te Dragan Milosavljević sa 16 postignutih koševa te 7 skokova.

U redovima Zadra najbolji je bio kapetan Tomislav Ružić s učinkom "double-double", 17 koševa i 10 skokova. 15 koševa dodao je Marko Car.

Treneru Zadra, Zmagi Sagadinu ostaje za vidjeti kako i na koji način se dopustilo igračima Radničkog, Marku Brkiću i Dragan Milosavljeviću da ukupno postignu 31 od 72 koša te sakupe čak 16 skokova.

Zadar je na krilima Micaha Downsa, koji je bio uspješan sa crte za tri poena i Boise koji postiže 6 uzastopnih koševa poveo 8:0. U nastavku su se domaći ipak konsolidirali te uzvratili početnoj agresivnoj igri Zadra. Košem Danila Mijatovića Radnički smanjuje rezultat na 10:7. Micah Downs je ponovno jedan od najaktivnijih igrača Zadra, a trener Radničkog je zbog njegovog četvrtog koša i minusa od pet razlike za Zadar bio prisiljen uzeti prvu minutu odmora.

Nakon kratkog predaha Radnički se ipak konsolidirao te tricama Mijatovića, zatim i Milosavljevića izjednačuje na 13-13. Svoje prve koševe na utakmici u 9. minuti upisao je i Trent Plaisted, a nakon njega svoju prvu tricu u novoj sezoni dodao je Damir Rančić. Tricom Marka Cara, zatim i polaganjem Trenta Plaisteda Zadrani na kraju prve četvrtine imaju prednost od 8 koševa, 15:23.

Prve koševe u drugoj četvrtini postigli su domaćini preko Vuksanovića koji polaže za 17:23, a nakon nove trice Damira Rančića dva bacanja pogađa igrač Radničkog Vuksanović. Raspoloženi Damir Rančić u 12. minuti još jednom pogađa tricu te Zadrane odvodi na +10 (19:29). Pri rezultatu 21:30 za Zadar, Milosavjlević i Brkić polaganjem smanju na samo pet koševa zaostatka, 25-30.

Brkić, trenutno najbolji strijelac domaćih (9 koševa) u ovim trenucima očito zadaje teške muke zadarskoj obrani, još jednom polaže, a uz pogođeno jedno od dva bacanja smanjuje na samo dva koša zaostatka, 28:30. Zadrani se još jednom vraćaju odličnim Markom Carom koji u ključnom trenutku, samo dvije minute prije odlaska na veliki odmora pogađa tricu za +5 Zadra, 28:33.

Nakon prekršaja Tomislava Ružuća, Cakarević pogađa jedno od dva bacanja, a u posljednjoj minuti Brkić još jednom polaže za konačnih 31:33 na kraju prvog poluvremena. Zadrani su svoju najveću prednost (+10) imali u 12. minuti kada je Rančić pogodio tricu za 19:29, no tu prednost nažalost nisu uspjeli održati do kraja poluvremena.

DRUGO POLUVRIJEME

Drugo poluvrijeme otvara Marko Car koji stavlja još jednu tricu, no istom mjerom mu uzvraća igrač domaće momčadi Urazmanov. Radnički po prvi put na utakmici izjednačava u 22. minuti preko u ovim trenucima nezaustavljivog Brkića, 36:36. Koševima Ružića, a zatim i prvim koševima Roka Stipčevića na utakmici Zadrani odlaze na +5, 36:41.

Pri rezultatu 36-42 za Zadar, Brkić još jednom polaže, a Milosavljević pogađa novu tricu za domaće. Košem Pantića u 25. minuti Radnički dolazi do prvog vodstva na utakmici, 43:42. Nakon serije domaćina od 7-0 Zmago Sagadin, trener Zadra bio je prisiljen zvati time out.

Nakon time outa, Zadrani primaju još jedan koš, a domaći odlaze na +3. Nakon promašaja Marka Cara koš za Radnički postiže Kotishevskiy. S druge strane, Tomislav Ružić uspješno polaže te postiže jedno od dva bacanja za novo vodstvo Zadra od samo dva poena, 48:50.

U pretposljednjoj minuti treće četvrtine domaći opet izjednačuju košem Mijatovića, 50:50. Kotishevskiy još jednom pogađa tricu za domaće, dok s druge strane Tomislav Ružić postiže posljednji koš u trećoj četvrtini, 53:52.

Za naglasiti je još jednom kako ogromne probleme zadarskoj obrani radi Marko Brkić koji je za 30 minuta provedenih na parketu postigao 15 koševa te je sakupio čak 9 skokova.

U posljednju četvrtinu Zadrani su ušli s košem prednosti, no domaći mini serijom od 7-3 (Kotishevskiy za dva, Milosavljević i Mijatović) odlaze na +5, 60:55. U 34. i 35. minuti još jedan težak udarac za Zadrane, novu tricu za +8 domaćih postiže Milosavljević, a na +10 za domaće povisio je Danilo Mijatović, 65:50.

Zadrani se bude 5 minuta prije kraja, prvo Perić polaže, a zatim i pogađa dodatno bacanje. Nakon njega, Stipčević upisuje svoju prvu tricu na utakmici i Zadar je na -4 koša zaostatka, 65:61. Koševima Perića s linije slobodnih bacanja, zatim tricom Mijatovića, te tricom Stipčevića Zadar još jednom dolazi na samo 2 koša zaostatka, no Mijatović još jednom polaže za 70:66 nepune dvije minute do kraja susreta.

Manje od dvije minute prije kraja utakmice Mijatović faulira Marka Cara koji pogađa jedno od dva bacanja za 70:67, a trener Radničkog zove time out.

U posljednjoj minuti Car krade loptu Vukašinu, Perić promašuje koš, a tricu su probali pogoditi i Stipčević i Perić, no lopta nije htjela u obruč. Nakon time outa Zadra Tomislav Ružić polaže za 60:79, a trener Radničkog zove time out! Nakon time outa Milosavljević kojega je faulirao Hrvoje Perić postiže oba bacanja a Marko Car sa zvukom sirene promašuje tricu za izjednačenje. Konačan rezultat bio je 72:69 za Radnički.

KK Radnički Aleksić, Kotishevskiy 11, Urazmanov 3, Milosavljević 16, Brkić 15, Mišanović, Šepa, Veljović, Mijatović 18, Pantić 2, Vuksanović 6, Cakarević 1.

KK Zadar: Stipčević 8, Car 15, Ružić 17, Boisa 5, Perić 6, Downs 5, Batur, Rančić 9, Marčinković, Šarlija, Škifić, Plaisted 4.

Već u subotu 17. listopada košarkaši Zadra igraju utakmicu 3. kola NLB lige na svom parketu protiv Cedevite. Utakmica je na rasporedu u 19 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.