Čeličnom obranom rastavili Olimpiju na proste faktore!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.10.2009 u 18:12.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


::FOTO GALERIJA::Izabranici Zmage Sagadina danas su pred oko 4000 gledatelja u odličnoj atmosferi Krešine dvorane uvjerljivo slavili protiv slovenske Union Olimpije rezultatom 79-59. Najbolji u redovima Zadra bio je Rok Stipčević sa 17 postignutih koševa, po 15 su postigli Downs i Ružić.

Košarkaši Zadra na najbolji mogući način otvorili su utakmicu 1. kola NLB lige protiv slovenske Union Olimpije. U prvom poluvremenu postigli su čak 47 koševa, a primili svega 35.

Prvi koš u novoj sezoni za Zadar postigao je Vlaidmer Boisa, no Ožbolt mu s druge strane odmah uzvraća tricom za 2-3. U prvih nekoliko minuta odličan Downs, Stipčević i Ružić brzo su punili protivnički koš. Pri rezultatu 13-13, Micah Downs postiže tricu, zatim Vidmar zabija za 16-18, a nakon toga Zadar, nakon tehničke pogreške Sanija Bečerevića, koševima Downsa i Plaisteda s linije slobodnih bacanja prelazi u vodstvo 20-15. Plaisted je zabio i za 22-17 te pogodio dodatno bacanje, nakon njega za Zadar koševe su postigli i Stipčević te Marko Car, a posljednji koš u prvoj četvrtini, za 32-25 postigao je Golubović.

Drugu četvrtinu otvaraju opet Zadrani, košem odlično raspoloženog Downsa koji pogađa koš i slobodno bacanje za 35-25. Na 35-26 smanjio je Walsh koji pogađa jedno od dva bacanja. Micah Downs postiže koš za 40-26, a do kraja poluvremena jedini strijelci za Zadar bili su Tomislav Ružić, i Rok Stipčević. Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 47-35.

I u trećoj četvrtini dominacija Zadra. Prvo je Slokar zabio za 47-37, nakon njega Ružić zabija za dva, a nakon njega Marko Car postiže dvije trice za redom (55-37). Pri rezultatu 55-47 Hrvoje Perić dvaput je bio precizan s linije s linije slobodnih bacanja, a već u sljedećoj akciji atraktivno zakucava za 59-43.

Posljednju dionicu susreta opet bolje otvaraju Zadrani koji uz pomoć raspoloženih Ružića, Cara, Boisa i Stipčevića rade nedostižno vodstvo. Na 74-57 povisio je Rok Stipčević, tricom, Perić je zabio 76-57, a posljednji koš, tj. tricu na utakmici zabio je ujedno i najbolji igrač susreta Rok Stipčević – 79-59.

KK Zadar: Rančić, Perić 8, Stipčević 17, Boisa 4, Batur, Šarlija, Marčinković, Ružić 15, Downs 15, Car 11, Škifić, Plaisted 9.

KK Union Olimpija: Ilievski 5, Bečirović 5, Klobučar, Bavčić 8, Đorđević 2, Kikowski, Aleksandrov 1, Vidmar 4, Slokar 9, Golubović 6, Ožbolt 13, Walsh 6.

::FOTO GALERIJA::

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.