Micah Downs: Uvijek očekujem pobjedu, tako i u subotu
Piše: H.B. | Objavljeno 8.10.2009 u 0:42.
ZDNews.hr

Micah Downs Foto: Filip Brala (ZadarSport, arhiva)


Košarkaši Zadra u subotu, 10. listopada s početkom u 16 sati otvaraju novu natjecateljsku sezonu u NLB ligi. Prvi protivnik Zadranima bit će vjerojatno (po imenima) najjača momčad NLB lige – Union Olimpija. Razgovarali smo s krilnim igračem Zadra Micahom Downsom koji nam je kazao kako očekuje pobjedu u svakoj utakmici, pa tako i u onoj nadolazećoj s Union Olimpijom. Downs kaže kako jedva čeka početak sezone te dodaje kako ne zna kakva ga atmosfera u dvorani očekuje, no napominje kako bi volio da dvorana bude ispunjena…

- Mogu reći da sam sretan što je prednatjecateljski dio konačno završen i s nestrpljenjem očekujem utakmice službene utakmice NLB koje slijede. Dosta smo radili, dosta naporno i kvalitetno kako bi što spremniji ušli u novu sezonu, kažem, jedva čekam prve službene utakmice, konkretno, onu prvu s Union Olimpijom.

Da li ste zadovoljni s rezultatima u prednatjecateljskom dijelu, imali ste omjer 13 (pobjeda) -2 (poraza).

- Zadovoljan sam s rezultatima u pripremnom dijelu, igrali smo protiv nekoliko jakih momčadi. Široki je dobra momčad, imaju dosta talentiranih igrača, FMP je također talentirana momčad, Unics je također vrlo dobra momčad. O Union Olimpiji znam da je Euroligaška momčad i sigurno je kako nam neće biti nimalo lako igrati s njima. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu i dati sve od sebe da dobro odigramo.

Očekujete li pobjedu već u prvom kolu protiv Union Olimpije?

- Očekujem da će biti neizvjesna i teška utakmica. Očekujem li pobjedu? – Uvijek, u svaku utakmicu u koju ulazim očekujem da ćemo je pobijediti. Ukoliko u utakmicu uđeš sa stavom da ćeš izgubiti, velike su šanse da će se to i dogoditi, no ukoliko uđeš sa stavom da ćeš pobijediti, to je dodatna motivacija i šanse da pobijediš postaju veće. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo kako će sve završiti, kaže Downs te dodaje: - Osobno volim igrati zahtjevne i teške utakmice i što se mene tiče ja sam u potpunosti spreman da pokažem sve što znam i da svojoj momčadi pomognem u ostvarenju ciljeva. Ono što trener bude tražio od mene, to ću i uraditi. Spreman sam za početak sezone!

"Batur i Marčinković su posebno talentirani"

Downs ističe kako Zadar ima puno mladih talentiranih igrača, a među njima ističe Batura i Marčinkovića

- Dosta je tu mladih i talentiranih igrača, Batur je odličan šuter, taj momak je stvarno talentiran i ima nevjerojatan osjećaj za igru i šut. Pavle je također veliki talenti, odličan je atleta, igrač je koji može stvarno puno učiniti u obrani i u napadu, vrlo je jak i čvrst.


Za kraj, kakvu atmosferu očekujete u dvorani, koliko gledatelja?

- Stvarno ne znam što očekivati, još nisam odigrao niti jednu službenu utakmicu u dresu Zadra, nadam se da će dvorana biti puna – za kraj će 'letač' Zadra Micah Downs.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.