Čurjurić zabio za pobjedu Zadra nad Slavenom 1-0
Piše: SportskeNovosti | Objavljeno 3.10.2009 u 21:07.
ZDNews.hr

Foto: 057info


U 10. kolu HNL-a Zadar je na Stanovima pobijedio Slaven belupo 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Čurjurić u 14. minuti utakmice. Susret je pratilo 3500 gledatelja.

Blaga početna inicijativa Zadra potrajala je relativno kratko, jer su gosti iz Koprivnice u početku zagospodarili sredinom terena, a logično da su onda i iskazivali podosta napadačkih ambicija. Jednu povoljnu situaciju zamalo je Maras okrunio pogotkom.

U 7. minuti Jonjić je skrivio slobodan udarac, gosti su namjestili loptu na 25 m iskosa malo s lijeve strane, zaletio se Maras, dobro je pucao i pogodio lijevu vratnicu. Domaćina je spasilo tek nekoliko milimetara. Nakon toga gledamo igru na sredini terena, čas jedni, čas drugi pokušavaju napraviti nešto konkretno s tim da i dalje traje inicijativa gostiju. Onda, u 14. minuti, pogodak za Zadar.

1:0 - Ćurjurić

Šaranović je dobro započeo akciju domaćina, povukao je loptu i u pravom trenutku uposlio Terkeša koji se dobro snalazi i glavom spušta loptu prema Ivanu Ćurjuriću. On se našao na nekih 20 metara, pucao je prizemno i lopta je otišla u desni kut Rodićevih vrata. Koprivničani se ne daju.

Dosta su rastrčani i aktivni, a koriste i dovoljno slobodnog prostora u sredini terena, tamo gdje bi mnogo bolje trebali djelovati vezni igrači Zadra. U 17. minuti Posavec ima slobodan udarac, no nije napravio ništa posebno. Tri minute poslije Zadar je imao dobru prigodu za 2:0. Surać je iza leđa suparničke obrane ubacio dobru loptu prema Terkešu, ali on se nije u završnici najbolje snašao.

Još jednom Zadar je iz kontre preko Suraća krenuo prema Rodiću, kapetan Zadra uposlio je Šaranovića koji iskosa puca, no Rodić otklanja opasnost. U završnici prvog poluvremena još jedna lijepa prigoda za domaćina. Ljubičić je na sredini osvojio loptu, izbacio na lijevu stranu Šaranovića, koji vraća povratnu prema Terkešu. On uklizava, situacija je potpuno čista za realizaciju, ali ipak je malo zakasnio i lopta je prohujala izvan igrališta.

U početku drugog poluvremena Nynkeu je zamalo bio strijelac - za Zadar! Lopta je poslije jednog prekida došla u kazneni prostor gostiju gdje je Nynkeu bio najviši, ali je valjda izgubio orijentaciju pa je prema svojim vratima pucao kao da su to vrata Zadra. Srećom za njega i za Slaven Belupo, a nesrećom za domaćina, pogodio je gredu. U drugom poluvremenu Slaven Belupo pogubio je konce u svojoj igri, izgubio je i ritam i jednostavno kao da je to bila neka druga momčad u odnosu na onu iz prvog poluvremena.

Zadar je relativno lako gospodario situacijom na terenu i premda se ne može reći da je domaćin briljirao, ipak je održavao inicijativu, loptu u svom posjedu i tako pametno trošio vrijeme čuvajući prednost.

U 59. minuti Bilaver je došao do lopte, uposlio je Terkeša koji se našao na nekih 10 m, napadač Zadra pucao je, ali točnou Rodića. Nakon toga prošlo je puno vremena, a da se nije dogodilo ništa značajno. Zlatko Dalić napravio je tri brzinske izmjene, ali igra njegove momčadi nije se podigla. Zadar i dalje drži sve niti, a u 72. minuti ponovno je Terkeš bio u situaciji za 2:0, ali je Rodić još jednom dobro obranio. Do kraja utakmice još jednom je Marin Ljubičić pokušao nekoliko puta udarcima iz daljine, ali nije bio precizan, a kako gosti nisu uspjeli napraviti ama baš ništa u svojim napadima, Zadar je sačuvao vodstvo i ostvario dragocjenu pobjedu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.