Kreće Školska košarkaška liga
Piše: 057info.hr | Objavljeno 3.10.2009 u 16:02.
ZDNews.hr

Foto: 057info


Tijekom listopada kreće Školska košarkaška liga na kojoj će nastupiti učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja Zadarske županije.

- U temeljnoj inicijativi popularizacije sporta, posebice košarke budući je Zadar grad košarke, Grad Zadar i Zadarska županija uključili su se s projektom ostvarenja Lige sportskih školskih klubova u košarci. U pilot projektu igrali bi sedmaši i osmaši, rekao je pročelnik UO za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić .

Zamišljeno je da liga krene u listopadu, a završi u veljači tako da se pobjednici mogu uključiti u daljnje natjecanje, odnosno poluzavršnicu i završnicu Prvenstva hrvatske. U Ligi bi sudjelovale škole iz Zadra i Zadarske županije podijeljene u dvije skupine. U svakoj bi bile po četiri gradske i tri županijske škole. Završni turnir odigrao bi se u Jazinama.

- Na ovaj način napravili bismo lokomotivu koja bi povukla druge sportove i čitav školski sport, koji je temelj bavljenja sportom. podignuli na višu razinu, zaključio je Nekić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.