Josip Bilić: "Zadar se morati podrediti HRT-u"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.10.2009 u 16:41.
ZDNews.hr

Josip Bilić - povjerenik NLB lige Foto: Javno.com


'U državi vlada najveći interes za utakmicom Ukrajina - Engleska'

- HTV ima druge prioritete i trenutno u državi vlada najveći interes za nogometom i utakmicom Ukrajine i Engleske. Možemo mi sve televizijske termine odbiti, ali onda financiranje lige dolazi u pitanje - kazao je Bilić te je dodao:

- Na kraju krajeva, na sastanku koji se održao, na kojemu su bili predstavnici svih klubova NLB lige, pa i oni iz Zadra, nitko se nije bunio na ove termine, pa ne vidim razloga čemu sad sve ovo. Termine TV prijenosa dogovara tvrtka SIDRO u suradnji s HRT-om - kazao je Bilić.
Nakon naše objave teksta o kratkom spoju u komunikaciji između KK Zadar - NLB Lige – HRT, te jučerašnjeg odgovora predsjednika KK Zadar, Dina Perovića otvorenim pismom Josipu Biliću, povjereniku NLB lige, kontaktirali smo samog Bilića koji je u razgovoru za ZadarSport ubiti priznao kako je HRT taj koji nameće pravila i koji, u dogovoru sa SIDROM (tvrtka koja financira NLB ligu) određuje termine odigravanja utakmica. Također, Bilić je istaknuo kako nitko od predstavnika KK Zadar na sastanku koji se održao prije mjesec dana nije imao nikakvih primjedbi oko termina odigravanja i prijenosa utakmica.

Pretpostavljamo da ste dobili otvoreno pismo koje je u medije pustio predsjednik KK Zadar, Dno Perović, koje je vaše mišljenje o istom?

- Dino Perović novi je u KK Zadar i on nije bio upućen dovoljno u to kako funkcionira Liga ABA (NLB). Postoje dva ureda NLB lige, jedan u Zagrebu i jedan u Ljubljani. Ovaj drugi u Ljubljani je za marketing i TV prava. Pazite, tu su sponzori koji ulažu 2 milijuna eura, oni su ti koji financiraju sve klubove NLB lige. NLB ima promidžbu kroz rotacione panoe i televiziju, a televizija, u ovom slučaju HRT je ta koja određuje satnice prema svom programu i temeljem toga se utakmica prvog kola NLB lige igra u 16 sati uz izravan prijenos na HRT-2.

Mišljenje javnosti je da se popularizacija košarke sigurno neće razvijati ukoliko utakmice budu televizijski prenošene u 16 sati ili ranije. Što vi mislite o tome?

- Neke će se utakmice igrati i u podne ili jedan poslijepodne i to treba prihvatiti. Moramo prihvatiti termine koje nam televizija daje. Također, vi koji kreirate javno mišljenje morate znati da se utakmice Španjolske lige igraju u podne i pol. Također treba se znati da NLB liga sve financira, sve je gratis, pa se onda moramo podrediti nekim stvarima kao što su televizijski prijenosi i termini odigravanja utakmica. Nije to ničiji hir, mi moramo zadovoljiti sponzore i uložena sredstva – kazao je za kraj Bilić, povjerenik NLB lige u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.