Pobjeda pred domaćom publikom protiv Širokog 76-57
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.10.2009 u 19:48.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: Filip Brala (ZadarSport)


Izabranici Zmage Sagadina danas su pred 1500 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića, u svojoj pretposljednjoj pripremnoj utakmici pobijedili KK Široki Eronet 76-56 (+19). Najbolji u redovima Zadra bio je Marko Car sa 17 koševa, dok je kapetan momčadi, Tomislav Ružić postigao 13 koševa.

Zadrani su lošije otvorili prvu četvrtinu. Nakon početnih 0-9 (Mason, Grgat i dva puta Siriščević), Zadrani se vraćaju preko Perića koji zabija dva puta te Downsa. Tricu za 9-9 zabio je kapetan domaće momčadi Tomislav Ružić. Na 11-9 povisio je Vladimer Boisa. Pri rezultatu 15-14 za Zadar, Marčinković postiže dva bacanja, a nakon njega, do kraja četvrtine nitko u redovima Zadra nije ubacio u koš Širokog. Na kratki predah nakon prve četvrtine otišlo se s vodstvom Širokog 17-18.

Drugu četvrtinu Zadrani su otvorili košem Ružića te tricom Stipčevića (22-18). Mileković i Jure Ružić postižu koševe za 22-22. Na +5 Zadra povisili su Ružić (dvica) te Downs (trica). Na 27-24 smanjio je Zadranin u dresu Širokog Šime Špralja, a do kraja poluvremena u listu strijelaca, što se Zadra tiče, upisali su se Ružić, Car i Boisa, kod gostiju samo Mileković (trica). Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 33-27 za Zadar.


Micah Downs - Tomislav Ružić

Treću četvrtinu otvorili su bolje Zadrani koji nakon Milekovićeve trice i pogođenog dodatnog bacanja rade seriju od 10-0, prvo je Boisa sam zabio 6 koševa, a nakon njega tricu za Zadar postiže Marko Car, dok Plaisted nakon prekršaja Grgata pogađa jedno od dva bacanja 43-32. Tricu za goste postiže Jure Ružić, a dva bacanja, nakon faula gostiju postiže Micah Downs. Pri rezultatu 47-37 za Zadar, Jure Škifić postiže svoj četvrti koš na utakmici, 49-37. Pri rezultatu 52-37, Jure Škifić postiže za dva, a nakon njega Mason nakon faula pogađa oba bacanja. Na liniji slobodnih bacanja još jednom se našao Jure Škifić koji pogađa oba bacanja za 56-41. Tomislav Ružić postigao je koš za 58-41 nakon što je zamijenio Trenta Plaisteda koji je dobio petu – isključujuću osobnu.

Prve koševe u posljednjoj četvrtini postigao je Šime Špralja (4), a nakon njega i Chester Mason, brat Jubya Johnsona. Na 61-47 povisio je Marko Car tricom s poveće udaljenosti. A onda najljepši trenutak na utakmici, Marko Car sa pet, šest metara od koša nabacuje Alley-Up Micahu Downsu koji silovito, s dvije ruke zakucava te diže tisuću i pol zadrana na noge. Pri rezultatu 73-53 za Zadar tricu za goste postiže Šime Špralja, a u igru dvije minute prije kraja po prvi put na utakmici ulazi mladi zadarski centar Marino Šarlija. Svoj prvi koš na utakmici 45 sekundi prije kraja postigao je i mladi šuter Ivan Batur (75-56), a Mileković, s druge strane, nakon prekršaja Zadra pogađa jedno od dva bacanja. Posljednji koš, slobodno bacanje na utakmici postigao je Hrvoje Perić za konačnih 76-57.

Foto galeriju s utakmice Zadar - Široki možete pogledati klikom ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.