"Drago mi je što napokon igramo pred svojom publikom"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.10.2009 u 14:52.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić - kapetan Zadra Foto: ZDS (arhiva)


O pripremnim utakmicama, Plaistedu i Downsu te ostalim stvarima vezanim za momčad KK Zadar porazgovarali smo s Tomislavom Ružićem, kapetanom Zadra. Ružić napominje kako momčad za sad djeluje dobro, a o Plaistedu kaže kako je igrač koji će biti od koristi pod košem, te napominje kako Američki centar ima slabiji šut, dok, za Downsa kaže kako je prava trojka, brz, eksplozivan te igrač dobrog šuta.

- Utakmica sa FMP-om nam je pokazala gdje smo i što smo, FMP će nam biti protivnik u regionalnoj ligi. Mislim da smo dobro odigrali turnir, no ima tu još raditi, da treniramo i da spremni dočekamo prvu utakmicu NLB lige s Union Olimpijom – kazao je Ružić.

Košarkaši Zadra prošle godine su u Udinama protiv Snaidera izgubili 30 razlike, no ove godine su bili kompletni te većih problema nije bilo, kaže Ružić

- Da se razumijemo, prošle godine nismo bili kompletni u trenutku kada smo izgubili od Snaidera 30 razlike, ipak smo bili hendikepirani, ja sam bio doslovno sam pod košem, Todora nije bilo, Macura je bio ozlijeđen i s obzirom da su nam lani Amerikanci stigli kasno, a to nam je bila i šesta utakmica u pet dana, bili smo prilično izmoreni, ali eto, ove godine se dosta toga promijenilo, tu smo, već dva mjeseca treniramo i sve je dobro završilo na turniru u Udinama.

'Napokon igramo kod kuće'

- Igramo dvije pripremne utakmice kod kuće, meni je osobno drago da napokon igramo doma, pred svojom publikom. Napokon ćemo se i mi njima pokazati jer smo protekla dva mjeseca sve pripremne utakmice odigrali na gostujućim parketima. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svijetlu.

S igračke strane, kako Zadar djeluje ove godine?

- Ja to ne mogu previše ocjenjivati, to može najbolje kazati trener koji je i zamislio cijelu koncepciju. S igračke strane, za sada dobro djelujemo, no nisam ja trener da previše govorim o tome, ja sam igrač, tj. mi smo svi igrači tu da provodimo trenerove zamisli na parketu, naravno u nadi da će sve dobro ispasti. Trener je tu da nam sugerira što valja, što ne valja, što treba izmijeniti, što dodatno pospješiti, on je tu da nam daje upute, a mi ih sprovodimo.

Par riječi o Trentu Plaistedu i Micahu Downsu?

- Vidi se da je Trent igrač koji će nam biti od koristi pod košem, doduše ima slab šut, pa ga trener više gura pod koš i u borbu pod obruč, u reket, vidjet ćemo kako će to ispasti. Micah je atleta, prava trojka, eksplozivan je, koristan i brz, ima i dobar šut, tako da će vrijeme pokazati kako će se obojica uklopiti u momčad – kazao je Ružič.

'Kapetan u tridesetoj!'

- Tu sam rođen, tu sam ponikao. Kada se sve zbroji, ovo mi je sedma sezona u Zadru, računajući prekide i drago mi je što sam postao kapetan Zadra, u 30. godini! – za kraj će Ružić.

Utakmica Zadra i Širokog igra se danas u 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića, ulaz je slobodan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.