"Ne bojimo se Olimpije iako imaju dobre igrače"
Piše: H.B. | Objavljeno 30.9.2009 u 18:31.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZDS (arhiva)


Kao što je već poznato, košarkaši Zadra osvojili su memorijalni turnir "Rino Snaidero" u Udinama. Najbolji strijelac te MVP turnira bio je razigravač Zadra Rok Stipčević, s kojim smo porazgovarali o gore navedenom turniru, tijeku priprema te o utakmici 1. kola NLB lige između Zadra i Union Olimpije. Stipčević kaže kako se Zadar ne boji nikoga, pa ni Olimpije koja je podosta pojačana na svim pozicijama te su jedni od glavnih favorita za naslov.

- U Udinama smo prvu utakmicu odigrali protiv FMP-a koji je naš suparnik u NLB ligi, mogu reći da je turnir bio kvalitetan iz razloga što je FMP nastupio u potpunom sastavu, jedino im je Raduljica nedostajao, dok je nama nedostajao Rančić. S druge strane, u finalu smo igrali protiv drugoligaša iz Italije, Snaidera, oni su lani ispali iz prve lige, no ove godine su glavni pretendenti za ulaz u prvu ligu. Mi smo odvojili turnir i mislim da je to pravi put ka tome da se u momčadi počne stvarati pobjednički mentalitet.

'Dajemo 120% od sebe i to se mora negdje reflektirati'

- Svaki igrač na treningu daje 120% od sebe i normalno je da se to negdje mora reflektirati i vratiti, eto, nama se to vratilo na najbolji mogući način, osvojili smo turnir i stvarno smo dobro odigrali. Svi smo jako zadovoljni, no ne treba se više vraćati nazad, treba misliti prema naprijed, treba raditi na treninzima kvalitetno, to i radimo i to je to. Treba ići iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, ne smijemo si neke velike ciljeve stavljati pred nos, korak po korak…

Rok je proglašen najboljim igračem turnira, najboljim strijelcem, te je odnio titulu MVP turnira, evo što kaže o tome:

- Jedan dan sam to ja, drugi dan je to netko drugi, treći dan će to biti netko treći, glavno je da momčad pobjeđuje, mislim da je to plod momčadskog rada, jer u sustavu uvijek netko iskoči, mislim da je to plod svih nas, na tom turniru sam iskočio ja, na nekoj drugoj utakmici će netko drugi. Nadam se da ćemo svi ozdraviti što prije i da ćemo biti kompletni, pa rezultat ne bi trebao izostati ni u budućnosti.

Još je malo vremena ostalo do utakmice 1. kola NLB lige između Zadra i Union Olimpije koja je – podosta pojačana te je jedan od glavnih favorita za osvajanje NLB lige. Da li se pribojavate takve Olimpije, upitali smo Stipčevića.

- Ne bih rekao da se mi pribojavamo Olimpije, sada kada se pogleda njihov sastav, po imenima, tu su Bečirović, Vidmar, Slokar, ostavili su Ožbolta, Ilievski koji je prošle godine najbolji igrač u Belgiji. Mi ćemo se maksimalno pripremiti za tu utakmicu, do utakmice je ostalo dva tjedna, međutim, do tada nas još dijeli deset, petnaest treninga i dvije pripremne utakmice, tako da ima vremena za sve.

Rančić i Prostran već neko vrijeme ne treniraju s prvom momčadi, dosta je 'načetih' igrača…

- Nadam se da će se svi naši ozlijeđeni igrači što prije priključiti treninzima, pogledajte danas sport, to je gladijatorstvo i treba sve to preživjeti bez ozljeda, nadam se da će se Toni i Rančić vratiti u prvu momčad zdravi kroz koji dan – za kraj će Stipćević.

Košarkaši Zadra sutra (četvrtak) s početkom u 18 sati na Višnjiku, u dvorani Krešimira Ćosića igraju pripremnu utakmicu protiv KK Široki. Utakmica je otvorena za javnost.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.