[Video] "Batur napreduje, Prostran je i dalje slab"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.9.2009 u 10:53.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: H.B.


ZDRAVSTVENI BILTEN

- Što se Rančića tiče, ja sam mislio da će on danas trenirati jer su rekli (liječnici?) da nije ništa bitno povrijeđeno samo je kod njega prisutna bol u mišiću, a ono što su neki prognozirali – da možda ima kilu, to nema. Danas će trenirati posebno na bicikli, a sutra pomalo započeti s treninzima i nadam se da će konačno prekosutra početi ozbiljnije trenirati, ali nećemo, no, nećemo žuriti da se ne dogodi da ga izgubimo za sljedeći tjedan. Ići ćemo postepeno i sigurno i osposobit ćemo ga do kraja tjedna i onda ga normalno pripremiti za prvo kolo NLB lige.

Toni Ima problema sa skakačkim koljenom, ti problemi će biti stalni i mnogi igrači s tim žive i igraju. Toni će jednostavno morati s time živjeti i igrati. Opet će napraviti pretrage jer smo računali da ćemo ga par dana odmoriti i da će danas trenirati s nama, no ne može. Takve upale javljaju se kod velikih napora.

Što se Boise tiče, on je dobio udarac u ruku, a ja sam mu rekao 'Vova, puhni u to i igraj dalje' i tako on funkcionira, i sami znate da je on 'fajter' i on radi toga nije propustio niti treninga, a kamoli utakmicu. On bi meni zamjerio da mu ja neku utakmicu ne dam da igra. On je takav tip igrača koji se uvijek tuče, pa i dobije batine, ali on je takav karakter, ako ne nateče ruka, on neće niti reći i takvog igrača svi treneri žele imati u svojoj momčadi.
Nakon povratka iz Udina gdje su košarkaši Zadra pobjedom protiv FMP-a, a kasnije i visokom pobjedom u finalu protiv domaćina Snaidera osvojili memorijalni turnir "Rino Snaidero", trener prve momčadi održao je press konferenciju na kojoj je pred mnoštvom novinara iznio svoja viđenja zadarske igre na gore navedenom turniru. Nahvalio je mladog šutera Ivana Batura kako dosta dobro napreduje, te je još jednom kritizirao, ovaj put najžešće do sada – Tonija Prostrana osvrnuvši se i na njegovu, kako je on zove - slabu kilažu.

Zmago Sagadin kazao je u samom uvodu kako su Zadrani zasluženo osvojili turnir u Udinama te je naglasio kako su na obje utakmice radili na ispravljanju grešaka koje su im se događale u prvom dijelu priprema, a to su očuvanje stečene prednosti te ispravljanje finesa u napadu.

- Igrali smo dobro i više nego zasluženo smo osvojili turnir. Protiv FMP-a smo zasluženo pobijedili, no imali smo problema kod čuvanja vodstva, povedemo 15-20 razlike i onda imamo te dvije, tri mrtve minute, no rezultat u niti jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Što se finalne utakmice protiv Snaidera tiče, nju smo odigrali baš dobro, u prvom poluvremenu smo napravili 20 razlike pošto su dobro pogađali i Rok i ostali igrači, u prvom dijelu smo već osam trica pogodili, dok smo u drugom dijelu vježbali kako se pametnom i mirnom igrom čuva rezultat. Vježbali smo ono što na mnogim utakmicama nismo dobro radili, a to je da bi svaku malo veću prednost brzo prokockali. Vježbali smo ono što nam slabo ide, a ispravljali ono što nam ide najbolje.

I dalje su ozlijeđeni Prostran i Rančić koji već neko vrijeme ne treniraju s prvom momčadi. Natučena rebra ima Plaisted, dok se Boisa oporavio od udarca u šaku te je normalno nastupio u obje utakmice u Udinama, od ostalih igrača, Popović također ima problema s koljenima…

- U Udinama nije igrao Toni koji ima upaljeno skakačko koljeno, iako sam mislio da će biti bolje, u četvrtak nije trenirao, u petak i subotu također nije bio u funkciji, tako da je on već pet-šest dana 'aut', tako da on i Rančić nisu u funkciji. Mladi Popović također ima problema s koljenima i nije u funkciji, ostalih 13 su dosta ili više-manje zdravi, Plaisted ima natučena rebra, no on može trenirati, trenira i igra. Boisa ima problema sa šakom koja je natekla, no on je takav tip igrača, fajter, koji jednostavno neće prijaviti takvu ozljedu i on normalno funkcionira i igra.

U ovom trenutku imamo 14+2 igrača tako da u svakom trenutku imamo raspoložive snage za održavanje dobrog treninga. Igrači se moraju priviknuti na domaći parket, pa ćemo tako sljedećih 14 dana provesti doma, u Zadru gdje ćemo odigrati i dvije pripremne utakmice, sa Širokim i Splitom.



U četvrtak utakmica sa Širokim u 18 sati - otvorena za javnost!

- Pripremna utakmica sa Širokim igra se u četvrtak u 18 sati i bit će otvorena za javnost, dok će subotnja utakmica sa Splitom biti zatvorenog tipa tako da će pristaše košarke u Zadru po prvi puta imati priliku vidjeti našu momčad – istaknuo je Sagadin.


U sezonu s 14 igrača?

- U ovom trenutku imamo 14 licenciranih igrača za prvu momčad, ali i sami vidite da su uvijek jedan ili dva igrača 'van stroja', a u ovom trenutku su trojica igrača van trenažnog procesa, Rančić, Prostran i Popović, tako da bi imali problema sastaviti momčad, no tako će vjerojatno biti tokom cijele sezone sezone. Povrede su sastavni dio sporta, pogotovo košarke koja je kontakt-igra. Cijeli moj sistem funkcionira tako da ne ovisimo o jednom igraču, tako da od kukanja 'povrijeđen ovaj ili onaj' nema ništa.

Primjer, nije igrao Rančić no mi smo dobro igrali, uvijek tu postoje igrači koji će popuniti rupu, a koga nema, bez njega se jednostavno može i mora. 14 igrača je taj minimum da na svakoj utakmici možemo normalno istrčati sa 12 igrača.

O DOWNSU I PLAISTEDU

- Što se Downsa tiče on je protiv FMP-a bio naš najbolji igrač. No već u sljedećoj utakmici na brzinu je napravio tri faula, pa ga nisam niti na vrijeme mogao izvaditi. Još uvijek su kod njega prisutne te 'porođajne muke' no on će biti. Inače, Amerikancima treba godina dana da se prilagode na europski sistem košarke, no mislim da će kod njega to ići relativno brzo jer je vrlo inteligentan i bistar momak. Ima još uvijek oscilacija, no u principu, ja sam s njim zadovoljan – kazao je Sagadin o Downsu.

Što se tiče Plaisteda, rekao sam da je u ovom trenutku povrijeđen, no on niti ne pomišlja da ne bi igrao, on mi je rekao 'treneru ja mogu igrati', tako da sam se ja u dogovoru s fizioterapeutom Mladenom Babićem dogovorio koliko će on igrati, tako da ga malo po malo odmorimo. Dok igra, on nam daje ono što mi od njega tražimo. Vi sami znate da će ovdje biti teških centara, stokilaša koji igraju u meso i silom i to će biti njegov zadatak, da 15 minuta on je rezerviran za fizičku čvrstinu, a zna se da su tu i drugi centri koji nose našu igru, Tomislav Ružić i Vladimer Boisa. To je centarski par koji će na terenu biti 25-30 minuta.


Sagadin se još jednom dotakao Prostranove kilaže te napominje kako mladi zadarski razigravač ima 68 kilograma te dodaje kako je, kako kaže – stalno 'aut'. Od ostalih igrača Sagadin je pohvalio rad mladog šuter Ivana Batura te je kazao kako će on biti sastavni dio rotacije za dva do tri mjeseca. O Marčinkoviću i Škifiću standardno – isto, to su igrači koji su sastavni dio naše igre, ističe Sagadin.

- Batur iz tjedna u tjedan djeluje sve bolje, jasno da ga jačamo, problem su samo fizikalije jer njegovo tijelo nije seniorsko tijelo, jačano ga koliko možemo, on dobiva kilažu i masu, razvija se baš u pravom smjeru i ja mislim da će za dva do tri mjeseca biti normalno u rotaciji i sve ide željenim procesom, dok kod Prostrana sve ne ide željenim procesom, on se sada vratio na minus kilažu, stalno problemi i stalno je van treninga. Fali mu treninga, i ako je 'aut', znate da ne može. Opet je na 68 kila i to je daleko od onih 71 što je prije bilo. Od ostalih mladih igrača, Škifić i Marčinković su sastavni dio naše igre, Marino Šarlija se polako vraća, još uvijek ima problema s trčanjem pošto je imao velike pauze, sada je malo igrao, neloše – kazao je Sagadin.

ROK KAO VRLO DOBAR ŠUTER!

- Rok je vrlo dobro zamijenio Rančića na šuterskoj poziciji, Car je odigrao isto tako dobro na 'jedinici', tako da imamo tih unutarnjih rezervi i ako se netko povrijedi nema onoga 'a što ćemo sada', uvijek postoje zamjenska rješenja i to tako dobro funkcionira, napominje Sagadin

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.