Zadrani osvajaju po Vojvodini
Piše: ZDS | Objavljeno 23.9.2009 u 12:28.
ZDNews.hr


Zadarski seniorski biciklisti Danijel Bajlo i Juraj Ugrinić koji voze za BK PURIS - KAMEN iz Pazina uspješno su završili zahtjevnu etapnu utrku koja se vozila od 17. - 19.9. 2009. pod imenom Utrka "Kroz Vojvodinu".

Vozilo se 3 etape u ukupnoj duljini od 383 kilometara u tri dana. Gdje je nastupilo oko 130 vozača iz profi timova iz: Grčke, Mađarske, Bugarske, Rusije, Slovenije i Rumunjske, te mnoge nacionalne reprezentacije.

Prvog dana 17. 9. vozilo se 158 km od Novog Sada do Pećinaca gdje je bio cilj prve etape. Pobjednik prve etape 1. Marin Matej(SLO) , 25.Juraj Ugrinić(CRO-puris kamen), 57. Daniel Bajlo(CRO-puris kamen).
Drugog dana 18. 9. vozili su od Pećinaca do Kikinde u dužini od 180 km. Prvi kroz cilj je prošao 1.Ivailo Gabrovski (BUL), Juraj Ugrinić se plasirao na 14. mjesto, a Daniel Bajlo na 16. mjesto .Ta dva dana utrka se bodovala za svjetsku rang listu Europe, na kojoj je 1.700 biciklista, u kategoriji 1.2.
Trećeg dana 19.9. vozili su 145 kilometra od Kikinde do Apatina gdje je bio cilj zadnje etape.
Odmah od starta odvojila se manja grupica vozača njih 13. u kojoj su bili Daniel Bajlo i Juraj Ugrinić. Bježeći cjeli dan od glavne grupe u cilj su usli u vremenu pobjednika.
U sprintu je slavio 1. Zampilli Rino(ITA), Daniel Bajlo (CRO-puris kamen) zauzeo je 3. mjesto dok je Juraj Ugrinić(CRO-puris kamen) zauzeo 5. mjesto .

Ovo je još jedan u nizu velikih uspjeha Danijela Bajla i Juraja Ugrinića koji se natječu u seniorskoj kategoriji rame uz rame sa ponajboljim biciklistima EUROPE. Uspjeh je još veći ako se zna da u zadarskom biciklizmu već trideset godina nije bio seniorskog profesionalca.
Sada se pripremaju za još jednu jaku međunarodna utrku u Italiji koja se vozi 29.09.2009.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.