Marko Car: "Zadovoljan sam svojom igrom, no uvijek može bolje!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.9.2009 u 15:04.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (Filip Brala, arhiva)


Kada je 23. veljače 2008. Marko Car potpisao za Zadar, malo tko je vjerovao kako će upravo Car biti jedan od igrača na koje će Zmago Sagadin, trener Zadra, najviše računati. Na kraju lanjske sezone, Car je iznenadio mnoge, pa čak i uvijek kritičnu zadarsku publiku. Danas, sedam mjeseci kasnije, upravo je Car statistički i objektivno gledajući jedan od najboljih i najučinkovitijih igrača Zadra od početka priprema za nadolazeću sezonu.

- U Poreču smo odigrali tri najteže utakmice do sada izuzev turnira u Širokom Brijegu, sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni jer smo tek nedavno okupili cijelu momčad. Rančić i Boisa, koji su predviđeni da budu važni kotačići naše momčadi još uvijek se uigravaju, ali mislim da smo na tim utakmicama pokazali neke naznake kako bi Zadar trebao izgledati u sezoni koja uskoro počinje – kazao je Car o pripremam u Poreču.

Da je u dobroj fizičkoj formi, pokazao je i njegov osobni učinak, pa tako s pravom možemo reći kako je upravo Car jedan od najboljih igrača Zadra u pripremnom dijelu.

- Ja sam praktički cijelo ljeto bio u nekom ritmu tih priprema i svega ostaloga, kasnije Mediteranske igre, a nakon toga kratki odmor, rano smo počeli s klupskim pripremama tako da se i ja sada sve bolje osjećam. Sve u svemu, zadovoljan jesam, ali uvijek se može bolje. – kazao je Car koji dodaje:

- U dosadašnjem pripremnom dijelu, odigrali smo nekoliko utakmica i s protivnicima koji nas ove godine očekuju u NLB ligi i mislim da su to bile utakmice na nekom nivou koje mogu pokazati što se od nas može očekivati ove sezone.

Da li je Zadar danas spreman za otvaranje sezone?

- Mislim da još nismo u potpunosti spremni za taj natjecateljski dio, mislim da imamo još puno mjesta za napredak i ispravljanje nekih grešaka, moramo naš sistem više automatizirati, jer još uvijek igrači hvataju konce u tim našim akcijama i načinu igre, to se posebice odnosi na igrače koji su nam se priključili, a došli su iz sistema koji je bitno drugačiji od našega.

Priključio vam se i Boisa, konačno ste kompletni…

- Boisa je jedan jako dobar igrač, reprezentativac, igrao je u velikim europskim klubovima, tako da je on jedan od naših najvažnijih igrača i veoma mi je drago što je odlučio da ostane s nama. Puno se očekuje od njega ove sezone.

Misliš li da si dobro iskoristio šansu u Zadru?

Osim one moje kratke epizode u Splitu, ja sam bio poveći anonimac za hrvatsku košarkašku javnost, ali mislim da sam dočekao svoju priliku i po riječima mnogih, a na kraju i ponuđenim novim dvogodišnjim ugovorom, mislim da sam opravdao svoj dolazak u Zadar.

S kime ti je lakše igrati u paru, sa Stipčevićem ili Prostranom?

- Lakše mi je s Rokom igrati s obzirom da je iskusniji, da je čvršći. Toni je još uvijek u nekom sistemu razvoja tako da će njemu još trebati neko vrijeme da on stekne neku sigurnost u igri i da se navikne na tu seniorsku košarku koja je jako puno različita od juniorske u kojemu Toni apsolutno dominira. Bit će jako važno da on sam to prepozna i da napornim radom pokuša nadomjestiti neke nedostatke – za kraj će šuter Zadra Marko Car.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.