"Najviše me zabrinjavaju Perićeva leđa"
Piše: H.B. | Objavljeno 21.9.2009 u 12:19.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: Mate Komina (Arhiva)


Košarkaši Zadra nisu se proslavili na turniru u Velikoj Gorici. Porazom od Unicsa, koji je dan kasnije poražen u finalu od Cedevite sa čak 30 koševa razlike, izabranici Zmage Sagadina dan kasnije odigrali su s Goricom utakmicu za treće mjesto gdje su uvjerljivo slavili. Kao što smo već objavili, Zadru se dogodio novi peh, na utakmici s Unicsom ozlijedio se jedan od najboljih igrača Zadra u pripremnom dijelu Hrovje Perić koji niti danas ne trenira s prvom momčadi, već s kondicijskim trenerom Jurom Šangom drugi dan u nizu radi po posebnom programu.

- Nismo najuspješnije završili turnir u Velikoj Gorici, pogotovo smo utakmicu s Unicsom igrali slabo, više je to sličilo na tučnjavu i na revanš za ono što se događalo u Poreču tjedan dana ranije i u toj tučnjavi smo mi zaostali. Mi smo u obrani igrali loše, a napadački nismo ništa pogodili i još nam je nakon par minuta Perić osjetio bol u leđima pa smo ga jasno odmah izvadili iz igre i sad je u posebnom tretmanu, tako da će tek u utorak početi normalno trenirati. Igrali smo slabo i zasluženo smo dobili po nosu, a drugi dan je bio 'defacto' lakši trening, no ja sam inzistirao da igramo punom snagom i rotirali smo 12 igrača – kazao je Sagadin o porazu od Unicsa te pobjedi protiv Gorice u utakmici za treće mjesto.

Zmago Sagadin u nastavku pressice napomenuo je kako Boisa i Rančić još uvijek nisu na fizičkom nivou ostatka momčadi, dodao je i kako ga podosta zabrinjavaju Perićeva leđa, a što se tiče Plaisteda, Sagadin je kazao kako on pruža ono što se od njega očekuje, dok drugi Amerikanac, Micah Downs, kako kaže sagadin, igra toplo-hladno.

- Tim turnirom završila je druga faza priprema i sad prelazimo u tu zadnju – prednatjecateljsku fazu u kojoj počinjemo sa šuterskim treninzima, odnosno prijepodne uglavnom šutiramo, a poslijepodne se bavimo taktikom. U sljedeća tri tjedna ćemo odigrati samo četiri utakmice. Što se igrača tiče, ima nekih manjih povreda, Stipčevića već tjedan dana muči mišićem, tako da nije u punom naponu, Ružić se muči s palcem na šuterskoj ruci. Boisa i Rančić hvataju priključak, oni nisu fizički u istom stanju kao ostatak ekipe tako da smo im dali dosta dodatnog rada. Prostran također nije bio s nama, on je bio na ugodnom putu u Katowicama, to je i za njega i za nas veliko priznanje da je bio među tih 24 najpotentnijih mladih igrača Europe. Sve te povrede su manje prirode, uvijek me malo više brinu ta Perićeva leđa i ja se nadam da je to samo neki manji poremećaj i da neće biti većih problema. Perić se pripremio dobro, izuzetno je popravio svoj šut koji sad dobro izgleda i preciznost je na dosta visokom nivou. Perić je napravio veliki korak naprijed što se šuta tiče i po meni bi to trebala biti dobra sezona. Što se stranaca tiče, Plaisted nam svakako daje ono što od njega tražimo, čvrsto tijelo i tučnjavu u reketu. Downs igra promjenjivo, malo toplo – malo hladno, ali njegov potencijal je takav da kad uhvati sve konce i kad se stabilizira mislim da će nam dati mnogo. Kad krene, teško ga je zaustaviti, a imamo još tri tjedna da ga pripremimo, odnosno da pripremimo cijeli sistem – kaže Sagadin.

Perić: "Nadam se da ću se što prije oporaviti"

Otkako se ozlijedio na utakmici s Unicsom, Hrvoje Perić ne trenira s prvom momčadi Zadra, već radi odvojeno, po posebnom programu. Tako je bilo i u nedjelju, ali i u ponedjeljak – Perić nije trenirao s prvom momčadi.

- Osjetio sam bolove u leđima na utakmici s Unicsom i od onda ne treniram s prvom momčadi već radim po posebnom programu, odvojeno. Nadam se da će s mojim leđima biti sve u redu i da ću se što prije vratiti treninzima s prvom momčadi – kazao je Hrvoje Perić u razgovoru za ZadarSport.



Posljednje, pripremne utakmice prije početka NLB lige, košarkaši Zadra odigrat će u Udinama na turniru na kojemu će nastupiti i srpski FMP te talijanski Snaidero iz Udina.

- Do četvrtka normalno treniramo, a onda poslijepodne idemo na zadnji turnir u Udine. Na isti način, dan ranije, ćemo putovati i na utakmice u ligi jer iskustva s ovih utakmica gdje smo iz autobusa išli odmah u dvoranu, poput Širokog i Poreča, govore da smo igrali slabo. Za ligu to ne dolazi u obzir, uvijek ćemo ići dan ranije kako bismo imali mentalnu i taktičku pripremu za utakmicu. U petak uvečer igramo s FMP – om, a u subotu sa Snaijederom iz Udina, dok je u nedjelju slobodan dan – zaključio je Sagadin.

Zmago Sagadin o košarkaškom EP-u u Poljskoj

"Srbi su bili najugodnije iznenađenje prvenstva, Španjolci us bili apsolutni favoriti

Vjerojatno ste svi, kao i ja, prije početka Europskog prvenstva prognozirali da je Španjolska apsolutni favorit, iako je tokom prvenstva iskazala određene slabosti, ali Španjolska je ovog trenutka realno najjača reprezentacija u Europi i zasluženo je osvojila prvenstvo. Ostalo se vidjelo da je bila dosta otvorena borba za drugu poziciju i tu sve do petog – šestog mjesta je bilo dosta izjednačeno. Odlučili su detalji i sitnice u čemu su Srbi izvukli maksimum jer su oni najveće i najugodnije iznenađenje ovog prvenstva. Oni su pomladili tim i to pomlađivanje je uspjelo, oni su to probali prije nekoliko godina kad se prvi put srušila koncepcija s NBA igračima, ali tad su igrali slabo. Ovog puta im se posložilo i oni su zaista ugodno iznenađenje.

Sa novim i mladim timom su napravili i više nego što su sami očekivali. U utakmici Hrvatska – Slovenija mogla je i Hrvatska dobiti, ali je dobila Slovenija koja na kraju ipak nije uspjela osvijiti medalju. Mogu reći da Slovenija igra dobro, sve što je izgubila je izgubila minimalno. Slovenija je igrala dobro ali nije uspjela osvojiti medalju, a Hrvatska nije igrala dobro, ali je ipak uspjela plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Obje reprezentacije su mogle i bolje, ali neke osnovne ciljeve su postigle.»

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.