Osijek tricom isprašio Zadrane
Piše: Index.hr | Objavljeno 19.9.2009 u 19:39.
ZDNews.hr

NK Zadar Foto: ZDS (arhiva)


Osijek: Kardum - Andre Luiz, Pranjić, Vida, Ibriks - Kurtović, Jugović, Vidaković, Knežević - Miličević, Nikšić

Zadar: Ježina - Jonjić, Bećiri, Puljić - Jozinović, Ćurjurić, Surać, Ljubičić, Bilaver - Terkeš, Santini

Prvo poluvrijeme:
Gol za Osijek: Pavličić je u 12. minuti doveo Osijek u vodstvo. Prethodno je pronašao Kneževića ispred kojeg je boksao vratar Zadra Ježina, ali ravno na noge Pavličiću koji lobom pogađa mrežu Zadrana.

Nešto ofenzivnije nakon pogotka su zaigrali Zadrani koji su se u grad na Dravi došli uglavnom braniti. Unatoč nešto otvorenijoj igri nisu uspjeli zabiti u prvim minutama nakon primljenog pogotka, mladi Osijekov vratar Ivan Kardum nije imao potrebe za ozbiljnijim intervencijama.

Tek što je prošlo pola sata Jurica Pranjić je odlično pucao iz slobodnog udarca, ali je njegov šut prohujao iznad prečke Ježinina gola. Nakon toga i Zadrani su imali sličnu priliku, doduše malo iskosa, ali je Vida odbio centaršut Suraća.

Osječani su pokušali uzvratiti u 34. minuti, ali na snažno upućenu loptu Kneževića zakasnio je Vida. Jugović je deset minuta kasnije mogao zabiti, ali je obrana Zadrana iskoristila njegovo prebacivanje lopte na desnu nogu te su mu blokirali šut.

Drugo poluvrijeme:
Gol za Osijek: U 49. minuti zabio je Miličević, ali sve je napravio Knežević koji je prošao po boku i fino uposlio Miličevića kojem nije bilo teško matirati Ježinu.

Prvu izgledniju šansu domaći su pretvorili u pogodak i na najbolji mogući način iskoristili promašaj Suraća u prvoj minuti nastavka. Strijelac drugog pogotka za Osijek učinio je istu stvar u 55. minuti kada je propustio razriješiti svaku dvojbu glede pobjednika.

Na ulasku u posljednjih pola sata umjesto raspoloženog Vedrana Nikšića u igru je ušao Josip Barišić. I ponovno je hitri Miličević bio u šansi, ali Ježina je spasio Zadrane pravovremenom intervencijom. Strijelca prvog pogotka Milana Pavličića zamijenio je defenzivni vezni Goran Todorčev.

U 72. minuti mladi Antonio Mršić koji je u nastavku ušao je s lijevog boka ubacio loptu na glavu Terkeša koji je s 4 metra nespretno reagirao, a minutu kasnije je s ruba šesnaesterca silovito potegao Ljubičić, ali nije bio precizan.

Krenuli su Zadrani po pogodak u ovim trenucima, ali poslije šansi Terkeša i Ljubičića nisu došli u priliku matirati Karduma.

Gol za Osijek: Vedran Jugović zabio je treći gol za domaćine. Bilo je to u 85. minuti kada mladi osječki veznjak koristi glupost i konfuziju u obrani Zadrana i lako zabija za 3:0.

U drugom dijelu gosti nisu iskoristili svoje prilike i poluprilike što im se obilo o glavu pet minuta prije kraja kada je Jugović zapečatio trijumf Osijeka.

U preostalim minutama nije bilo većih šansi pa je glavni sudac Draženko Kovačić iz Križevaca označio kraj utakmice.

KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.