[VIDEO] "Marčinković u prednosti nad Škifićem, Prostran ima problema s masom"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.9.2009 u 14:18.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Video: Hrvoje Bajlo


Košarkaši Zadra nakon povratka iz Poreča, te jednodnevnog odmora ponovno treniraju u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Jutros, uoči treninga, trener Zadra Zmago Sagadin održao je kratku pressicu na kojoj je iznio svoja viđenja o momčadi u zadnjih desetak dana.

- Igrali smo protiv tri ruske ekipe koje su igrale čvrsto i tvrdo, da ne kažem oštro, tako da nam je sve to izuzetno koristilo. Zadovoljan sam time što smo pokazali, jasno, vidjelo vrijeme smo trenirali, u subotu i nedjelju prijepodne smo održali trening. Što se kvalitete igre tiče, još uvijek su prisutne raznorazne oscilacije jer smo praktički sve utakmice igrale po istom scenariju, svaki put se uspijemo odlijepiti 10 do 15 koševa razlike,pa nakon toga padnemo, tako da još uvijek igramo u 'valovima' – kazao je trener Zadra Zmago Sagadin na pressici nakon turnira koji se od petka 12. do nedjelje 14. rujna održavao u Poreču.



Na novinarski upit koji je od dvojca Marčinković – Škifić bliži back up četvorci, Sagadin je istaknuo kako će obojica igrača konkurirati za tu poziciju tokom cijele sezone, a dodao je i kako je Marčinković u dodatnoj prednosti zbog toga što može igrati na pozicijama 'tri' i 'četiri', a kao dodatni argument dodao je i taj da je Marčinković više upoznat s radom prve momčadi.

O mladom zadarskom razigravaču, Toniju Prostranu zadarski strateg je kazao kako još uvijek ima juniorsko tijelo, te je dodao kako Prostran marljivo radi, a prema riječima Sagadina, njegova potpuna afirmacija 'juniorskog tijela u seniorsko tijelo' može se očekivati za godinu do dvije dana.


- S Tonijem smo uglavnom na istom problemu, opet je na 67 kila, kada sam ja došao ovdje, bio je na 64 i nekako smo ga uspjeli dignuti na 70 kila tako da dobije malo mišićne mase, no preko ljeta je to izgubio, opet je pao. Od tog tijela treba napraviti seniorsko tijelo, a oni koji prate seniorsku košarku dugo vremena znaju da je to tijelo (Tonijevo op.p.) – juniorsko tijelo i to je najveći problem. Toni tehnički nije sporan, on tehnički može igrati seniorsku košarku, no kada ga sada pogledate i kada vidite suparničke igrače, vidite da on jednostavno istupa. Ali, Toni vrijedno radi, Toni jača, tako da će po meni taj proces razvitka juniorskog u seniorsko tijelo trajati jednu do dvije godine – kazao je Sagadin.



Zadrani ovog tjedna igraju još tri utakmice. U Velikoj Gorici (petak u 21 sat) košarkaši Zadra još će jednom odmjeriti snage s momčadi Unics iz Kazana, a ukoliko Unics još jednom 'padne', Zadrani će odigrati još jednu pripremnu utakmicu s Cedevitom. Utakmica za treće mjesto igra se u subotu s početkom u 18 sati, dok je finale na rasporedu u 20 sati i 30 minuta. Po povratku iz Velike Gorice, Zadrani će u Karlovcu odigrati prijateljsku utakmicu sa Splitom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.