"Cilj je što bolje se uigrati i i taktički pripremiti za nadolazeću sezonu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.9.2009 u 15:24.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: ZDS (arhiva)


Košarkaši Zadra danas s početkom u 18 sati igraju posljednju utakmicu pripremnog dijela u Poreču. Nakon poraza od Triumpha te pobjede nad Unicsom iz Kazana, izabranici Zmage Sagadina danas će snage odmjeriti s Lokomotivom iz Novosibirska.

O pripremama u Poreču te stanju unutar momčadi razgovarali smo s mladim razigravačem Zadra, Tonijem Prostranom koji kaže kako je u pripremnim utakmicama rezultat sekundarna stvar, dok je primarno uigravanje i dorađivanje taktike za nadolazeću sezonu.

Nakon šest uzastopnih pobjeda, u Rogaškoj Slatini, Karlovcu i Širokom Brijelu, prvu utakmicu u Poreču izgubili ste od Triumpha.

- Eto, dobro smo otvorili tu prvu utakmicu protiv Triumpha, poveli samo čak 15 razlike, a onda nam se dogodio mali pad u igri i oni su to iskoristili na najbolji mogući način, nanijevši nam prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda. Mislim da nam je taj poraz čak i dobro došao da se malo spustimo na zemlju, jer, nekad je dobro i izgubiti.

Nakon poraza od Triumpha pobijedili ste i jaki Unics iz Kazana, još jednom!

- Tako je, što se tiče naše druge utakmice i jučerašnje pobjede nad Unicsom iz Kazana, tu smo utakmicu stvarno dobro odradili, no, opet se dogodio neshvatljiv pad u trećoj četvrtini, ali smo zato ovaj put dobro reagirali i uspjeli smo održati razliku da bi na kraju mi bili ti koji smo pobijedili.

'Držati se zacrtanog koncepta'

- Nama je prije svega najvažnije da se držimo našeg koncepta, rezultat nije primaran, bitno je da dobro odigramo obrambeno, a ne zamaramo se previše s drugim momčadima. Usredotočeni smo na našu igru, što je i cilj ovih priprema, što bolje se pripremiti za nadolazeću sezonu.

'Marčinković odigrao nekoliko odličnih utakmica'

- Odnosi unutar momčadi su stvarno dobri, konačno smo kompletni, prekjučer nam se priključio Boisa i on će nam zasigurno biti od velike pomoći. Što se ostalih mladih igrača tiče, svi daju sve od sebe, Pavle Marčinković je opet odigrao par odličnih utakmica, sve u svemu, dosta se dobro radi – za kraj će Prostan.

Utakmica s Lokomotivom iz Novosibirska, kao što smo već kazali, igra se danas s početkom u 18 sati, a izvještaj s utakmice moći ćete pročitati na našem portalu po završetku iste.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.