[VIDEO PRILOG] Jozinović za nove bodove Zadrana!
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 12.9.2009 u 21:12.
ZDNews.hr

Jozinović Foto: ZDS (arhiva), Video: Hrvoje Bajlo


Stadion: Stanovi, Zadar;

Gledatelja: 1500

Zadar - Croatia Sesvete 2:0 (1:0)

Suci: Marko Matoc ( Zaprešić), Željko Grgec ( Bistra) i Željko Novosel (Vrbovec).

Zadar: Ježina 6, Puljić 6, Bećiri 5, Jonjić 6, Bilaver 6, Surać 6, Ljubičić 6 (od 81.Jerbić -), Ćurjurić 6.5 (od 68.Milin 5.5), Jozinović 7, Terkeš 6, Šaranović 6 (od 85. Santini -). Trener: Zvonimir Jurić.

Croatia Sesvete: Radoš 5.5, Mamić 5, Mus 5, Labudović 5, Celiščak 5.5, Guja 5.5, Barukčić 5 (od 46.Čižmek 5), Agić 6, Bošnjak 5, Palić 5.4 (od 66.Puškarić 5), Smajlović 5 (od 79. Babić - ). Trener: Nenad Gračan.

Igrač utakmice: Goran Jozinović
Zadar je pred 1500 gledatelja pobjedom nad Croatijom Sesvete došao do svoje treće ovosezonske pobjede. U devedeset minuta potpune dominacije Zadrani su se pred domaćom publikom iskupili za težak poraz u Međimurju u prošlom kolu.

Susret je, očekivano, započeo laganom dominacijom domaćina. Rastrčana i agilna sredina Zadra stvarala je gostima velike probleme od prvog sučeva zvižduka. Već u petoj minuti Zadrani su poveli. Loptu je na lijevoj strani dobio mladi Jozinović koji na vrijeme uočava samog Čurjurića koji prizemnim udarcem iz šesnaesterca dovodi domaćina u vodstvo. I nakon početnog gola nastavila se dominacija Zadrana.

Novu veliku priliku imao je Bećiri već u 16. minuti no njegov udarac glavom nakon kornera odlazi preko gola. U tom je razdoblju Zadar u potpunosti gospodario terenom, a najveće su probleme gostima stvarali preko lijeve strane i mladog Jozinovića koji je bio nerješiva enigma za obranu Sesvećana. U 30. minuti domaći su dobili slobodan udarac iskosa sa lijeve strane. Lopti je prišao Čurjurić, lijepo naciljao gornji lijevi kut vratara Radoša, no ovaj efektnom paradom odbija loptu u korner. Već nakon tog kornera nova prilika za Zadrane. Poslije gužve u šesnaestercu lopta dolazi do smog Ljubičića koji puca za malo pokraj gola.

I u jeku napada domaćina, u 41. minuti, najveća prilika Sesveta na utakmici. Dotad sigurnom Bećiriju potkrala se početnička greška te je ničim izazvan poklonio loptu natrčalom Paliču, no ovaj na sreću puca ravno u Ježinu. Zaista zanimljivo i izdašno poluvrijeme završio je Ljubičić pogodivši gredu iz snažnog udarca sa 20-ak metara.

Izabranici Zvonimira Jurića (Dalibor Zebić zbog problema sa leđima nije bio u mogućnosti voditi utakmicu, op. a) odlučno su ušli u nastavak željni postići i drugi gol koji bi utakmicu uveo u mirnije vode. U 48. minuti Šaranović glavom promašuje čistu šansu. Lopta je došla desno do Terkeša koji ubacuje u sredinu, no Šaranovićev udarac odlazi preko gola. Dvije minute poslije nova velika prilika za Zadar. Ponovno je Terkeš glavni akter i dodavač.

Nakon polu-kontre ostavlja izvrsnu loptu na 16 metara na udarac Ljubičiću koji puca par metara od vrata gostiju. I ponovno, kao i u prvom dijelu, u jeku najvećih napada domaćina greška obrane daje Sesvećanima mogućnost da se vrate u susret. Ponovno je tragičar bio danas nesigurni Bećiri koji prvo gubi loptu, a potom zakašnjelim startom u šesnaestercu ruši napadača gostiju. No, sudac se nije oglasio te je ostalo 1:0. Sesvećani su tu oštećeni za čisti kazneni udarac.

Nakon ulaska Milina Zadar se povukao i odlučio čuvati rezultat te eventualno pokojom kontrom iznenaditi goste iz Sesveta. No, jalovi gosti ne koriste tu činjenicu, te ne uspijevaju stvoriti suvisliju akciju pred vratima Ježine. Tek su u 71. minuti uspjeli stvoriti pomutnju u zadnjem redu domaćina, no nisu uspjeli uputiti udarac prema golu. Jalovu igru bez velikih šansi i opasnosti za vratare gledali smo sve do 82. minute.

A onda potez utakmice!! A možda i dosadašnjeg dijela prvenstva. Jozinović izvodi slobodni udarac sa 25 metara iskosa sa desne strane i fantastičnim udarcem u desne rašlje vara vratara Radoša i donosi Zadru nova tri boda. Gosti iz Sesveta su do kraja pokušali zabiti barem počasni gol, ali nisu uspjeli. Najbliže su mu bili u 89. minuti kada nakon ubacivanja tresu gredu Ježinina gola.

Zadrani su tako i bez trenera Zebića došli do svoje treće ovosezonske pobjede, druge domaće, zahvaljujući kojoj su makar nakratko zasjeli na osmo mjesto prvenstvene ljestvice. U sljedećem kolu Zadrani gostuju u Osijeku, dok gostujućeg trenera Gračana čeka težak posao da bi od skupine igrača u crvenom dresu napravio – momčad.



Izjave trenera možete pogledati klikom na ovaj video prilog!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.