Netko od igrača otpada, još uvijek traje borba za 'back up' četvorku
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.9.2009 u 15:22.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


'Rančić fizički još uvijek zaostaje'

Rančić je upoznat s našim sistemom, jasno, nije u jednakom fizičkom stanju kao i ostali igrači, malo je slabiji, ali zato dodatno radi i mislim da će on za 14 dana biti na nivou, ali on će se brzo uklopiti pošto poznaje moj sistem rada, isto vrijedi i za Boisu - kazao je Sagadin.
Košaršaki Zadra sutra u jutarnjim satima odlaze na putovanje u Poreč u kojemu će od petka do nedjelje sudjelovati na košarkaškom turniru na kojemu će uz Zadar nastupiti i tri ruske momčadi: Lokomotiva, Trijumf te Unics.

- U Poreč putujemo već sutra, a prvu utakmicu igramo isti dan s Lokomotivom, u subotu i nedjelju prijepodne normalno treniramo sat i pol u dvorani i pola sata u teretani, a nakon toga igramo s Trijumfom iz Moskve te Unicsom iz Kazana. Za naglasiti je kako igramo protiv vrlo jakih protivnika i sigurno je kako će ovo biti pravi test za moju momčad. U Poreč dolazi i Boisa, no on neće nastupiti u prvoj utakmici s Lokomotivom, a na njega ćemo moći računati već protiv Trijumfa, ali i u sljedećim pripremnim utakmicama – kazao je Sagadin.

'Borba za 'back up' četvorku

- Sve je jasno, znamo kojih deset igrača imamo, tu će biti još dva igrača koji će igrati, ali samo je pitanje koji će se igrač izboriti za to mjesto 'back up' četvorke u momčadi, još se moram odlučiti hoće li to biti Pavle Marčinković ili Jure Škifić, to ću odlučiti tokom ovog mjeseca. Ostali, pogotovo ovi mlađi, Šarlija i Popović morat će pokazati više volje, želje i rada i borbenosti da se izbore za svoju poziciju, jer ja, kao što sam rekao, nikome ništa ne poklanjam.

Zadarski strateg Zmago Sagadin u Poreč vodi 11 igrača s obzirom da je 12. igrač gruzijski reprezentativac Vladimer Boisa koji će se sutra popodne priključiti ostatku momčadi u Poreču, no tko je otpao i tko neće putovati u Istru doznat ćemo nakon večerašnjeg treninga, kazao je Zmago Sagadin okupljenim novinarima. Da li je to Jure Škifić, da li je to Pavle Marčinković ili je to Marino Šarlija, doznat ćemo uskoro.

Marčinković najviše napredovao

Ako objektivno sagledamo minutažu i učinak, onda dolazimo do podataka kako je na pripremnim utakmicama, od gore navedene četvorke (Škifić, Mačinković, Šarlija, Batur), Zmago Sagadin najviše vjerovao Pavlu Marčinkoviću koji je ujedno igrao najviše minuta, te je odigrao najbolje, s čime se će složiti i Zmago Sagadin koji ga je često hvalio u medijima.

Jure Škifić je u prvom dijelu pripremnih utakmica, u Rogaškoj Slatini igrao dosta dobro, svoju minutažu dijelio je s Marčinkovićem s kojim se i dalje bori za poziciju 'back up četvorke', zamjenu za Vladimera Boisu. Za istaknuti je također kako je njegova minutaža splasnula u drugom dijelu priprema u Širokom Brijegu u odnosu na prvi dio gdje je igrao otprilike isto minuta kao i Marčinković.

Zasebna priča su Ivan Batur i Marino Šarlija koji objektivno nisu dobili pravu priliku za dokazivanje. Primjer je Marino Šarlija koji je prošle godine nastupajući za Borik Puntamiku igrao A1 ligu, no ni to očito nije bilo dovoljno da mu Zmago Sagadin pruži šansu na utakmicama za koje je govorio kako rezultatski nisu bitne, pa je tako Šarlija gotovo cijelo vrijeme na pripremama prosjedio na klupi, nije dobio priliku za dokazivanje iako je u ono kratko vrijeme koje je igrao na treninzima pokazao kako se bez problema nosi s Plaistedom i Ružićem i kako je igrač na koje bi trebalo 'baciti oko' malo više.

Ivan Batur jedan je od talentiranijih zadarskih igrača u posljednje vrijeme. Svoju rolu u reprezentaciji odrađivao je vrlo dobro, a da se radi o velikom potencijalu i vrhunskom šuteru (koji treba dosta raditi, baš kao i svaki mladi igrač) govore mnogi svjetski stručnjaci i skauti, na kraju krajeva, Batur je bio pozvan na Adidasov kup nacija "The Adidas Nations Basketball Program" gdje je također odigrao vrlo dobro. Na pripremama pod vodstvom Zmage Sagadina nije igrao previše, a ulazio bi pred kraj utakmice, najčešće minutu ili dvije prike kraja, kada bi rezultatski sve bilo gotovo.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.