"Marino Šarlija i Toni Prostran igraju onoliko koliko zaslužuju"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.9.2009 u 15:57.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: MATE KOMINA


Danas s početkom u 10 sati održana je press konferencija na kojoj je trener Zadra Zmago Sagadin iznio svoje viđenje stvari od početka priprema pa do danas.

-Tko god barem malo prati košarku u Europi zna da je Zmago Sagadin specijalist za mlade igrače, a od kojih je jedna velika grupa njih došla do NBA lige. To znači da vjerujem u mlade ljude, a dajem im toliko koliko zasluže. Ništa im ne poklanjam – kazao je strateg Zadrana te nastavio: U njih vjerujem i dajem im onoliko koliko se sami na treningu izbore. Srećom za njih to je tako i tako će i biti – kazao je Sagadin odgovarajući na novinarsko pitanje zašto u pripremnim utakmicama malo igraju Toni Prostran i Marino Šarlija.

Na pressici je također postavljeno pitanje zašto Zmago Sagadin ne koristi mladog zadarskog centra marina Šarliju čak niti na treninzima, no odgovor na to pitanje nismo dobili.

Zadovoljan s 'Amerima, Downs lošiji, Plaisted bolji'

- S Amerikancima sam generalno zadovoljan. Plaisted u ovom trenutku pruža više od Downsa. On konstantno daje ono što od njega tražimo u čvrstini, bloku, skoku i kontakt igri. Downs ima malo više problema s adaptacijom. Novi je to svijet za njega i igra toplo-hladno, jednu utakmicu igra dobro, drugu lošije, primjer je utakmica u Širokom gdje je dobio jedan udarac nakon čega je nestao. Trebat će mu još vremena da se prilagodi, to je sigurno. On ima izuzetan potencijal, radi dobro, daje sve od sebe i iz dana u dan obojica će biti sve bolji.

Turnir u Poreču (petak, subota, nedjelja)

- Pripremne utakmice služe da bi se na njima popravile stvari koje nisu dobre. To ćemo činiti i u Poreču gdje igramo s Lokomotivom, Triumpfom i UNICSOM. Rezultat je u drugom planu. Istina je da je lijepo pobjeđivati, ali možda bi nam dobro došla jedna pljuska da se vidi kako nije sve savršeno, da nam skreše krila – kazao je za kraj Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.