Zadrani osvojili turnir u Širokom, Hrvoje Perić igrač turnira!
Piše: H.B. / KKZadar.NET | Objavljeno 6.9.2009 u 10:57.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva (ZDS)


Hrvoje Perić proglašen najboljim igračem turnira

Potpuno zasluženo, najboljim igračem turnira u Širokom Brijegu proglašen je krilni igrač Zadra Hrvoje Perić, evo što nam je kazao nakon utakmice te dodijele nagrada:

- Ne volim se isticati, pa neću ni sada, najvažnije da smo odigrali dvije dobre utakmice i osvojili turnir vidi se očit napredak u našoj igri, pogotovo u obrani gdje smo primili 20 koševa manje nego u prvoj prijateljskoj utakmici prije dva dana. Nadam se da ćemo nastaviti ovako dalje. Manje je bitno to što sam proglašen najboljim igračem turnira, bitno je da je momčad izgledala dobro i da nismo dozvolili Širokom da nas sustigne i utakmicu smo mirno priveli kraju.
Košaršaki Zadra danas su u dvorani Pecara zasluženo pobijedili na turniru koji se dva dana održavao u Širokom Brijegu. Najboljiu finalnoj utakmici kod Zadra bio je ujedno i najbolji igrač turnira Hrvoje Perić sa 29 postignutih koševa, 5 asistencija te 8 skokova. 16 koševa dodao je Tomislav Ružič, a Rok Stipčević postigao je 10 koševa uz 9 asistencija.

Prva četvrtina

Nakon početnih 0-4, Chester Mason zabio je prve koševe za Široki Eronet, no nakon toga, potpuna dominacija Zadra koji radi seriju od 12-0. S druge strane, na 5-16 smanjio je Puljko tricom iz kornera. Do kraja četvrtine, koševe za Široki postigli su Jure Ružić, Šime Špralja te Mason dva puta, za Zadar jednom Car te Stipčević jednom za tri.

Druga četvrtina

Drugu četvrtinu otvorio je Damir Rančić koji iz otvorenog šuta pogađa tricu, Špralja i Puljko smanjili su na 19-26. Perić još jednom zabija sam pod košem, a s druge strane, Špralja mu uzvraća istom mjerom. Marčinković tada iznuđuje faul te pogađa oba bacanja, a još jednu dvicu za Zadar postiže Hrvoje Perić. Za smanjenje na samo tri koša razlike (dvije minute prije kraja odlaska na veliki odmor), 23-32, pobrinuli su se Špralja, Siričević te Mileković koji nakon prekršaja pogađa dva bacanja. Perić tada dvaput za redom pogađa za dva, a s druge strane precizan je jedino bio Šime Špralja koji pogađa 4 koša u nizu. Do kraja četvrtine koševe su upisali Ružić i Stipčević, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 33-40 za Zadar.
Pretposljednju dionicu susreta otvorili su domaći košem Puljka, a još jednom se u strijelce upisaoi Špralja, nakon toga Zadar radi seriju od 10-0 koševima Perića, Stipčevića (trica) i Rančića (trica). Kod rezultata 37-51 za Zadar, Grgat zabija 4 koša u nizu, prvo pogađa dvicu, a zatim i dva bacanja nakon iznuđenog faula. Domaće je tijekom cijele četvrtine na životu držao poprilično raspoloženi Hrvoje Puljko koji je pogađao sa svih strana, postigaoje 12 koševa. Za Zadar su se do kraja četvrtine u strijelce upisali Stipčević, Ružić i Plaisted. U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom

Četvrta četvrtina

Posljednju dionicu susreta otvorio je ujednoi najbolji igrač utakmice te cjelokupnog turnira, Hrvoje Perić koji postiže koš za 55-63, pri rezultatu 56-63 Ružić postiže koš za dva, a Marko Car stavlja novu tricu. Nakon Cara, u strijelce s još jednom upisao Mason koji smanjuje na 59-68, a onda na scenu stupa fenomenalni Hrvoje Perić koji postiže 9 koševa za redom, 3 puta za dva te jednu tricu (59-77). Do kraja utakmice, što se Zadrana tiče, u strijelce su se upisali Plaisted te Škifić. Posljednji koš na utakmici postigao je igrač Širokog, Mason za konačnih Široki ERONET – Zadar 71-83.

KK ŠIROKI ERONET - KK ZADAR 71-83

KK ZADAR: Rančić 8, Perić 29 (5 asist. 8 sk.), Stipčević 10 (9 asist.), Škifić 2, Prostran, Batur, Šarlija, Downs 2, Marčinković 2 (4 sk.), Ružić 16 (4 sk.), Car 7, Plaisted 7.

KK ŠIROKI ERONET: Planinić, Mileković 2, Naletilić, Bilinovac, Siriščević 2, Ramljak, Špralja 21, Puljko 18, J. Ružić 5, Mason 16, Grgat 7, Novak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.