ZADRANI NAPREDUJU
Šime i Igor drugi dan prvi na Svijetu
Piše: 057info.hr | Objavljeno 29.8.2009 u 16:14.
ZDNews.hr


Pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva klase 470, Šime Fantela i Igor Marenić danas su se učvrstili na vodećoj poziciji flote od 95 posada.

Sa četvrtim mjestom i pobjedom u 12. plovu, Šime i Igor, napravili su priličnu bodovnu razliku u odnosu na konkurenciju i sutra mirnije mogu čekati plov za medalju koje jedri deset prvih posada.

Jedriličari Sv Krševana imaju 51 bod, Japanci su na drugom mjestu sa 70 bodova, dok braća Coster imaju 71 bod.

Momci su danas pokazali što znaju i gotovo bi se moglo reći da su najbolji. Nakon jučerašnjeg iscrpljujućeg dana u kojem su im prijetili protestom, u kojem im baš i nije išlo, Šime i Igor danas su imali svoj dan, i to presudan.

Pobjeda u zadnjem plovu finalnih jedrenja bila je uvjerljiva od starta do zadnje „bove". Zadrani su ušli su s velikom prednošću ispred drugoplasirane posade i pokazali da mogu odgovoriti na najveći mogući pritisak sa svoje 23 godine. Na službenim internetskim stranicama klase i SP u Danskoj, hrvatski dvojac bii će sam istaknuta u naslovu današnjeg dana, bez Japanaca s kojim su jučer dijelili isti broj bodova.

U ženskoj konkurenciji Eni Ninčević i Romana Župan ulaze u zadnji dan SP-a sa 17. mjestom na kojem su se učvrstile nakon današenjeg 24. i 16. prolaza kroz cilj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.