Košarkaši Zadra pobijedili Ukrajinsku Polytechniku 88-83
Piše: KKZadar.NET | Objavljeno 25.8.2009 u 21:45.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva) (S. Govorčin)


Košarkaši Zadra danas su u školskoj dvorani u Rogaškoj Slatini još jednom pobijedili, ovaj put, nakon prve utakmice i pobjede nad KK Rogaška, Zadrani su slavili u novoj pobjedi protiv Ukrajinske momčadi Polytechnica rezultatom 88-83.

Prvi dio susreta bolje su otvori Ukrajinci koji su se bolje snašli, dok su Zadrani na samom početku djelovali rezerviranije. Konačan rezultat na kraju prve četvrtine bio 19:24 za Polytechnicu.

U drugoj četvrtini Zadrani su se ipak pribrali te su preuzeli stvar u svoje ruke, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 43-39. Najbolji u prvom poluvremenu bio je igrač Zadra Rok Stipčević koji je za 20 minuta postigao 14 koševa, dok je Hrvoje Perić upisao 10.

Pretposljednja četvrtina još jednom je pripala Ukrajincima koji bolje otvaraju susret te u 30. minuti imaju vodstvo 64-62. Posljednju četvrtinu Zadar je dobio 26-19 te su na taj način sustigli Polytechnicu slavivši u konačnici rezultatom 88-83.

Tornado u Rogaškoj Slatini!

Za istaknuti je i podatak kako je pet pripadnika zadarskog Tornada danas došlo u Rogašku Slatinu te su posljednje dvije četvrtine (došli su na poluvremenu) bili podrška i dodatan poticaj svojim ljubimcima u podjedi nad Polytechnikom.
KK Zadar - BC Polytechnika 88-83 (19-24, 24-15, 19-25, 26-19)

ZADAR: Stipčević 22, Car 17, Prostran, Batur 2, Plaisted, Perić 20 (8/8 šut, za 2 7/7, za 3 1/1), Downs 7, Škifić 5, Marčinković 5, Ružić 10, Mikulić, Šarlija, Blažević, Popović.



IZJAVE IGRAČA:

ROK STIPČEVIĆ:

- Protivnik je bio nešto kvalitetniji od prethodnog (KK Rogaška), međutim, mi smo koncentrirani na vlastitu igru, kako na napad, tako i na obranu i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu poboljšavati svaki segment naše igre – kazao je najbolji igrač utakmice, Rok Stipčević.

HRVOJE PERIĆ:

- Zadovoljni smo pobjedom, premda smo imali grešaka, ali zato i služe pripremne utakmice. U predstojećem razdoblju se nadam da ćemo to podignuti na višu razinu i da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati sve više – kazao je Hrvoje Perić.

JURE ŠKIFIĆ

- Ima još puno prostora za napredak i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Zadovoljan sam svojim učinkom, no uvijek može bolje – za kraj će Škifić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.