Zadar na Stanovima zasluženo do boda protiv Dinama
Piše: SportNet | Objavljeno 24.8.2009 u 1:50.
ZDNews.hr

Marin Ljubičić Foto: ZadarSport (Arhiva)


U borbenoj utakmici u Zadru Dinamo nije uspio uzeti sva tri boda. Susret je završen bez pogodaka, Dinamo je ostao na vrhu ljestvice, ali bez nastavka pobjedničkog niza. Na kraju je remi bio i najpravedniji ishod prema prikazanom na travnjaku...

Gostovanje u Stanovima uvijek je za Dinamo bilo vrlo neugodno. Tako je bilo i sad, unatoč dominantnoj igri u prva četiri kola, vodećoj poziciji na ljestvici uz impresivnu gol razliku, Dinamo iz Zadra odnosi samo jedan bod.

Kruno Jurčić najavio je promjene u sastavu u odnosu na onu momčad koja je svladala Hearts te su slijedom toga van momčadi ostali ozlijeđeni Etto te Papadopoulos i Sammir. Priliku u napadu dobili su Slepička i Sivonjić, no nisu oduševili i napravili su korak nazad u borbi za mjesto u prvih 11.

Od početka susreta Dinamo se pokušao nametnuti borbenom domaćinu, ali nije bilo rastrčanosti kao u prošlim susretima i teško su Modri stvarali prilike.

U 15. minuti Zagrepčani su bili blizu pogotka. Milan Badelj dobro je izvana potegao, Ježina je krajnjim naporom reagirao i odbio loptu u gredu.

Bili su to trenuci potpune Dinamove dominacije, a do nove prilike čekalo se sedam minuta. Tada Lovren hvata na spavanju zadarsku obranu i pronalazi u šesnaestercu usamljenog Moralesa, no on je vrlo neprecizan i puca preko gola.

Nakon tog promašaja Moralesa, Dinamo više nije ozbiljno zaprijetio u prvih 45 minuta. U završnici prvog poluvremena opasniji su bili domaćini koji su prijetili preko Alimanovića i posebice Marina Ljubičića čiji je udarac zaustavila vratnica.

Očekivalo se više uzbuđenja, ali i pogodaka u drugom poluvremenu, međutim drugih 45 minuta proteklo je u jalovim napadima ponajprije gostiju.

Dok je Dinamo pokušavao zaprijetiti vrlo dobrom Ježini, Mršić je došao u priliku u 71. minuti iz kontranapada, no nije uspio postići pogodak u vrlo dobroj situaciji.

Prava uzbuđenja uslijedila su u samoj završnici. U sudačkoj nadoknadi Papadopoulos je odlično pucao glavom, ali loptu je zaustavila vratnica da bi u kontri na drugoj strani Ćurjurić mogao šokirati goste, ali Tomečak je u posljednji trenutak izbio loptu.

Zadrani na kraju ipak zasluženo uzimaju bod. Nakon što su u Splitu iznenadili Hajduk i slavili 1:0, sada su u Stanovima remizirali i s Dinamom pokazavši kako su ozbiljnija ekipa nego što su neki mislili.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.