Pripreme: Zadar slavio u protiv Rogaške rezultatom 72-124
Piše: KKZadar.NET | Objavljeno 23.8.2009 u 17:32.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaši Zadra u prvoj pripremnoj utakmici danas su pobijedili domaću momčad KK Rogaška rezultatom 72-124. Najbolji u redovima Zadra bio je Marko Car sa 26 postignutih koševa. Hrvoje Perić, Jure Škifić i Micah Downs upisali su po 16 koševa.

Od samog početka utakmice, Zadrani su igrali angažirano i kvalitetno, pa je tako rezultat na kraju prve četvrtine bio 33-16 za Zadar. Prve koševe na utakmici upisao je ujedno i najbolji strijelac na utakmici, Marko Car, a na njega su se nadovezali dobro raspoloženi Downs, Škifić i Perić.

I u drugoj četvrtini su Zadrani su bili ti koji su držali sve konce igre u svojim rukama. Svega 35 koševa do kraja poluvremena postigli su igrači KK Rogaška, a u posljednju dionicu susreta Zadrani su ušli s vodstvom od 58-97. Posljednja dionica također nije donijela ništa novoga u odnosu na prethodne tri. Zadar je dominirao parketom te je u konačnici zasluženo slavio.

Konačan rezultat na kraju utakmice bio je 72-124.
Iako radi zdravstvenih problema nisu nastupili Popović i Šarlija, trener Sagadin može biti zadovoljan viđenim. Amerikanci, Micah Downs i Trent Plaisted pružili su danas dobre partije. Downs je dobro gađao trice (4 pogođene) te je bio dosta aktivan u obrambenom i napadačkom skoku, dok je Plaisted takošer dosta dobro skakao i zabijao pod košem. Škifić je također odigrao dobru partiju s 16 postignutih koševa, dok je Prostran zabio 11, Stipčević 7, Batur 2 te Marčinković 6.

KK Rogaška - KK Zadar (16:33, 19:29, 23:35, 14:27)

Stipčević 7, Car 26 (trice 6/6), Prostran 11 (za 2 4/4), Batur 2, Perić 16, Downs 16, Škifić 16, Marčinković 6, Ružić 11, Plaisted 13, Mikulić, Blažević, Šarlija, Popović

Izjave igrača nakon utakmice:

ROK STIPČEVIĆ:

Nakon iscrpljujućih i teških trening došla je ta prva pripremna utakmica u kojoj smo nastojali odigrati na način na koji je trener zamislio i kako bi trebali izgledati ove sezone. S obzirom da je prva utakmica, mislim da smo dobro odreagirali, međutim, tu ima dosta mjesta za napredak.

TONI PROSTRAN:

Dobro smo radili ovih dana u Sloveniji, radili smo najviše na taktici i mislim da smo dobro odigrali. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, sa svojim osobnim učinkom sam zadovoljan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.