Prva pripremna utakmica danas u 19 sati: KK Rogaška - KK Zadar
Piše: KKZadar.NET | Objavljeno 22.8.2009 u 12:38.
ZDNews.hr

Ivan Barančić i Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaši Zadra danas s početkom u 19 sati igraju prvu pripremnu utakmicu protiv domaćina, slovenske momčadi - KK Rogaška. Zadarski strateg Zmago Sagadin, u razgovoru za KKZadar.NET kazao je kako ga ne zanima hoće li i koji će igrač postići više ili manje koševa, već kako će se zamisli s treninga precrtati na teren. Što se momčadi i samih priprema u Rogaškoj Slatini tiče, Sagadin je kazao kako je većina igrača spremna te kako je zadovoljan s viđenim i odrađenim.

Istaknuo je Sagadin također kako se polako isprofiliralo deset igrača na koje bi, ukoliko sve prođe dobro – trebao računati u sljedećoj sezoni

- Ja sam zadovoljan, svakog dana nam ide sve bolje i bolje, tu je mnogo mladih igrača i dosta radimo, postepeno. Točnije, da budem precizniji, postavljamo koncept igre za nadolazeću sezonu. Jasno, još uvijek ne radimo mnogo na tehnici, ne šutiramo, ali koncept igre za novu sezonu pokušavamo prebaciti na teren i to smo napravili u grubim nijansama. Čim započnu utakmice vidjet ćemo i uživo kako sve funkcionira.

U 19 sati prvi ogledni susret s KK Rogaška

- Prvu pripremnu utakmicu igramo danas, s domaćom momčadi – Rogaškom Slatinom umjesto Bosne koja je, zbog toga što još uvijek nemaju dovoljno igrača i bili su prisiljeni otkazati susret s nama. Meni je sasvim svejedno s kime igramo, jedino mi je bitno da vidim kako će naš sistem koji sam postavio funkcionirati, a tko je na drugoj strani nije toliko ni bitno. Prva utakmica je tu da nam pokaže fizionomiju igre. Imamo u sastavu mnogo mladih igrača koji mogu igrati brzo, agresivno, mogu skakati, boriti se, a koliko su spremni vidjet ćemo.

'Istakli su se Batur, Prostran, Marčinković i Škifić'

- Ova grupa što je bila po reprezentacijama djeluje iscijeđeno i ne djeluje mi baš dobro, amerikanci su isto došli prije nekoliko dana i još uvijek nisu na fizičkom nivou, ali većina igrača je u dobrom stanju i nedostaci koje ostali imaju brzo bi se trebali pretvoriti u suprotno. Kažem, počinjemo igrati, a za mene je najbolji trening utakmica i te utakmice moramo iskoristiti kao vrlo dobar trening. Ovdje igramo dvije utakmice i po povratku u Zadar još jednu. Pristup mora i bit će maksimalno ozbiljan, ja se nadam, a to tko će dati koliko koševa me uopće ne interesira. Više-manje će igrati svi igrači, iako se u ovom trenutku isprofilirala ova desetorica koja može igrati, od mladih tu su Toni i Batur koji iz dana u dan djeluje sve bolje i bolje, učimo ga igrati obranu, tu je Marčinković koji sad u prvoj momčadi ima tu neku poziciju i Škifić koji po meni djeluje čak iznenađujuće dobro, uz dva amerikanca i ova četiri rutinera, to su Rok, Tome, Perić i Car, a ostali se tu polako uključuju.

'Šarlija i Popović nisu u funkciji, Blažević i Mikulić imaju dosta problema s prilagodbom'

- Marino Šarlija još uvijek ima zdravstvenih problema, koljeno mu je stalno nateknuto, malo trenira, pa malo ne trenira te nije u funkciji, Popović se tek vraća, imao je dosta zdravstvenih problema i njegovo stanje nije dobro za vrhunski trening i ova dvojica, Blažević i Mikulić imaju dosta problema, trebat će dosta vremena da se njihov organizam navikne na teške napore, ali se trude i ja nemam zamjerke na nikoga.

'Na proljeće ćemo biti vrhunski tim'

- Mislim da imamo mlad i potentan tim koji će iz mjeseca u mjesec biti sve bolji i bolji, tim koji će najvjerojatnije na početku biti malo u problemima, jer to su mladi i neiskusni igrači, a u proljeće će to, prema onome što sam ja zamislio – biti vrhunski tim – za kraj će trener Zadra Zmago Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.