Rok Stipčević: "Uigravamo se za pripremne utakmice koje slijede"
Piše: KKZadar.NET | Objavljeno 20.8.2009 u 8:51.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: H.B. / KKZadar.NET


Košarkaši i stručni stožer KK Zadar od nedjelje 16. kolovoza nalaze se u Rogaškoj Slatini (Slovenija) gdje odrađuju bazične pripreme prije zahtjevnijih priprema i pripremnih utakmica koje ih čekaju vrlo brzo. Prije zakazanog jutarnjeg treninga razgovarali smo s Rokom Stipčevićem, mladim razigravačem Zadra koji nam je kazao kako je zadovoljan načinom na koji funkcionira momčad, te dodaje kako se pripreme, barem što se dosadašnjeg dijela tiče – odrađuju dosta kvalitetno.

- Došli smo ovdje prije par dana, u Zadru smo odradili uvodni dio priprema, ujutro su bila uglavnom trčanja, teretana, rad na tehnici, dok je navečer više bilo kroz igru upoznavanje trenerovog sistema i akcija. Ima nekih preinaka u odnosu na prošlu sezonu, trener je iznio svoje ideje koje ćemo koristiti ove sezone i svaki dan dodaje nešto novo tako da nas ne opterećuje u jednom treningu sa svim. Došli smo u Rogašku Slatinu, uvjeti su odlični, danju je temperatura prava ljetna, a noći su prohladne tako da nam je to dobro za spavanje.

Par riječi o samom hotelu i uvijetima u njemu?

- Uvjeti u hotelu su odlični, imamo na raspolaganju bazen, saunu i jacuzzi. Dvorana je na pet minuta autobusom, treniramo dvaput dnevno i oba treninga smo u dvorani. Radi se sad dosta više s loptom, međutim kroz to još odrađujemo trčanja da ostanemo u toj kondicijskoj spremi i mogu reći da sam stvarno zadovoljan kako ja radim i kako cijela ekipa radi. Mislim da stvarno radimo odlično prema naputcima svih trenera i mislim da sve što je dosad odrađeno je odrađeno vrlo kvalitetno.

U Zadnjem danu priprema u Zadru, momčadi su se priključili nova pojačanja, amerikanci Micah Downs te Trent Plaisted, kako su se po tebi njih dvoje uklopili u momčad?

- Micah i Plaisted su s nama, prilagodili su se sistemu odlično. Još uvijek im je problem vremenska razlika, doputovali su avionom i sigurno da će im trebati još nekoliko dana, međutim dobro hvataju sve konce, uklopili su se u momčad i izvan parketa i na parketu i nadam se da ćemo u njima imati pojačanja u pravom smislu riječi. I jedan i drugi imaju izvanredne atletske sposobnosti, Micah na poziciji trice je vrlo eksplozivan, agilan i ima dobar šut i dosad što sam vidio mogu reći sve pozitivno o njemu. Isto mogu reći i za Trenta koji je fizički čvršći i jači što je za njegovu poziciju normalno, fizički je dominantan. Dobili smo u njima ono što je trener tražio, mladi su igrači i željni rada.

Nakon treninga, logičan slijed su – pripremne utakmice…

- Iz dana u dan se uigravamo, ne vjerujem da ćemo se do te utakmice upoznati sa cijelim sustavom kojeg igramo, ali jedan dio je već odrađen što je dovoljno da možemo odigrati tu prvu utakmicu što je normalno jer se trenira radi utakmica. Utakmice su ipak nešto drugačije od treninga, to je sastavni dio priprema i odradit ćemo ga maksimalno angažirano i probati provesti na terenu ono što smo dosad radili – za kraj će Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.