Karlovac bolji od Zadra 2:0
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 15.8.2009 u 22:56.
ZDNews.hr

Foto: ZDS (Arhiva)


Premda su najavili kako u Karlovac dolaze pobijediti i nastaviti niz dobrih rezultata, nogometaši Zadra su na stadionu Branko Čavlović-Čavlek odigrali podređenu ulogu. Karlovčani su potpuno nadigrali goste i već u prvom poluvremenu mogli im napuniti mrežu do vrha, no mladi zadarski vratar Antonio Ježina najzaslužniji je što se u strijelce upisao samo Željko Kovačević.

Već početkom nastavka Karlovčani su pogotkom Gorana Parackog riješili utakmicu i suvereno je priveli kraju zadržavši tako niz nepobjedivosti i odlično raspoloženje. Igor Pamić može biti zadovoljan igrom svojih pulena, dok se Zadrani moraju pomiriti s činjenicom da je njihov mini niz od dvije pobjede prekinut u ogledu s boljom momčadi.

Utakmica je otvorena prilikom Kovačevića već u trećoj minuti, a isti igrač mogao je i u 19. minuti načeti mrežu Zadrana. Tri minute kasnije nakon povratne lopte Enesa Novinića u stopostotnoj prilici je Goran Paracki, ali sa samo nekoliko metara udaljenosti promašuje cijela vrata.

Krajem prvog dijela ponovno su zaredale opasnosti pred vratima Zadra, dvaput je u prilici bio Novinić, a potom u 40. minuti domaćin napokon pronalazi put do mreže gostiju. Oštro je u šesnaesterac ubacio Josip Jerneić, a na pravom mjestu je Kovačević i Karlovac vodi 1:0.

Dvije minute kasnije Karlovčani su mogli voditi i s 2:0, vratar Zadra srušio je u šesnaestercu Novinića i sudac Ante Vučemilović dosudio je najstrožu kaznu. Ipak, Ježina je uspio ispraviti svoju pogrešku i obraniti udarac Zvonka Pamića s bijele točke te svoju momčad odvesti na odmor s minimalnim zaostatkom.

Ono što je promašio u prvom poluvremenu, Paracki je naplatio već na početku drugoga. Igrala se 47. minuta kada se lijevom stranom probio Borislav Pilipović, ubacio u kazneni prostor Zadra, a nakon intervencije obrane lopta je došla do Parackog, koji s dvadesetak metara udvostručuje prednost domaćina.

Tek nakon drugog pogotka Karlovčani su stali na kočnicu i dozvolili Zadranima da se razmašu, pa u 59. minuti Marin Ljubičić iz daljine pogađa vratnicu, a odbijenu loptu ne uspijeva iskoristiti ni Želimir Terkeš.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan pogodak, i to u 73. minuti, no njega je sudac Vučemilović poništio zbog prethodnog prekršaja Nike Tokića u napadu. Ostalo je 2:0, Karlovčani su i nakon četvrtog kola jedna od pet neporaženih momčadi u Prvoj HNL.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.