Micah Downs ekskluzivno za ZadarSport: "Učinit ću sve da uspijemo u zacrtanim ciljevima"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.8.2009 u 23:17.
ZDNews.hr

Micah Downs Foto: nwsource.com


Micah Downs, ili kako ga zadarski navijači zovu, Majka, potpisao je jednogodišnji ugovor s KK Zadar. Svoj prvi intervju otkako je potpisao za Zadar odlučio je dati ekskluzivno ZadarSportu! 'Majki' smo postavili 10 pitanja, a po odgovorima koje smo dobili, doima se kako se uistinu radi o srčanom momku koji s nestrpljenjem odbrojava posljednje dane do dolaska u Zadar te priključivanju prvoj momčadi!

Ovo je tvoj prvi profesionalni ugovor, skoro si draftiran, par riječi o tome i o tvom nastupanju za Phoenix Sunse u NBA ljetnoj ligi?

- Vrlo sam uzbuđen što sam potpisao za Zadar, osjećam se blagoslovljenim što mi je pružena šansa da igram profesionalnu košarku i to za momčad kao što je Zadar. Bilo mi je jako lijepo dok sam nastupao u NBA ljetnoj ligi za Sunse, ali od sad sam koncentriran isključivo na Zadar i čim dođem, čim krene moj prvi trening, pripreme, pripremne utakmice, dat ću svoj maksimum, svojih 'sto posto', sve za svoju novu momčad, to je ono što mogu obećati.

Što znaš o Zadru za sada i kakve su tvoje ambicije što se Zadra tiče, potpisao si jednogodišnji ugovor.

- Da budem iskren, ne znam puno o Zadru još uvijek, ali s nestrpljenjem se već sada spremam za otkrivanje Zadra, što privatno, što u košarkaškom smislu! Znam da Zadar ima mnogo navijača, veliki broj njih mi je preko Facebooka poslao prijateljski zahtjev, bili su vrlo ugodni i srdačni prema meni. Neki su se i ponudili za pomoći kad dođem, sve u svemu, za sada je sve pozitivno! Što se momčadi tiče, želim pobijediti u što je moguće više utakmica, želim pomoći svojim novim suigračima, želim doživjeti svoju igračku afirmaciju, vjerujem da ćemo uspjeti, ja ću dati svoj maksimum, to je sigurno. Ovo mi je prvi put da ću igrati van Amerike, jedva čekam, stvarno, s nestrpljenjem očekujem dolazak u Zadar.

Da li si čuo za zadarski Tornado, jedni su od najvatrenijih navijača u regiji?

- O navijačima ne znam previše, osim par video klipova koje sam vidio na Internetu, neki od navijača poslali su mi te video zapise, a prema onome što sam vidio, to su zaista pravi navijači koji bodre svoju momčad.

Ljudi u Zadru žive za košarku, mnogo je navijača i istinskih zaljubljenika u košarku, svi oni daju poticaj igračima s tribina, kako će na tebe ta motivacija djelovati?

- Prirodno je biti dodatno motiviran kada imaš podršku s tribina. Kao što sam rekao, jedva čekam dan kada ću doći u Hrvatsku i zaigrati za Zadar!

Potpisao si na jednu godinu, no, ukoliko ti klub ponudi produženje ugovora usred sezone, da li bi bio voljan potpisati na još jednu sezonu?

- Od sada sam fokusiran isključivo na Zadar i igru za moj novi klub, jer to je jedino bitno u ovom trenutku. Želim učiniti sve što je u mojoj moći da moja momčad zajedno sa mnom odigra najbolje što može

Tvoja najdraža NBA momčad?

- Chicago Bullsi su mi najdraža momčad svih vremena, ali trenutno navijam za Cleveland Cavallierse!

Najdraži igrač?

- Najdraži igrač u povijesti mi je Michael Jordan, a trenutno LeBron James!

Voliš vjerojatno i ostale sportove...?

- Da, volim sve sportove, volim gledati nogomet, volim također gledati i američki nogomet, posebice onaj koji se igra na koledžu.

Osim Zadra, da li je bilo i ostalih zainteresiranih klubova iz Europe za tebe?

- Uzbuđen sam što ću nastupati za Zadar. Istina je da je bilo još nekoliko ponuda od drugih klubova, ali sad trenutno ne znam koji su to klubovi, i više nije važno koji su. Zadar je poslao najbolju ponudu, u financijskom i košarkaškom smislu, vjerujem da ću lijepo živjeti u Zadru.

Čuo si, pretpostavljam, o zadarskom treneru Zmagi Sagadinu?

- O Zmagi Sagadinu sam čuo samo najbolje i uzbuđen sam, kako što sam već nekoliko puta kazao, što ću igrati za Zadar
– kazao je za kraj Micah Downs te dodao: Pozdrav svim čitateljima ZadarSporta!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.