[VIDEO] I službeno potvrđeno - Micah Downs potpisao za Zadar!
Piše: KKZadar.net | Objavljeno 30.7.2009 u 23:15.
ZDNews.hr

Micah Downs Foto: Kansas.scout.com


Novi igrač Zadra i pojačanje koje bi trebalo u Zadar pristići najkasnije do 15. kolovoza mladi je američki igrač koji igra na poziciji tri, Micah Downs (203 cm, 1986.).

Downs je karijeru započeo 2005. godine kada je u NCAA ligi nastupao za Kansas. Nakon godine odigrane u Kansasu, prelazi u Gonzagu gdje je u svojoj posljednjoj sezoni odigrao 34 utakmice te je za 25 minuta provedenih u igri postizao 9.6 koševa po utakmici uz 4.6 skokova. Downs ove godine je također nastupao za momčad Phoenix Sunsa u ljetnoj NBA ligi.

Kako se radi o igraču koji ima vrlo dobar 'nos' za asistenciju, vrlo dobrog je šuta, a uz sve to nerijetko atraktivnim zakucavanjima diže publiku na noge, Downs ima sve predispozicije da postane jedan od novih miljenika zadarske publike.

Zmago Sagadin koji je prvi uočio Downsa u razgovoru za KKZadar.Net kazao je kako mu se jako sviđa stil igre novog zadarskog igrača.

- Micah Downs je moj prvi odabir i drago mi je što je potpisao ugovor za KK Zadar. Downs je iz generacije najpotentnijih igrača u Americi, brz je i skočan, agresivan i mislim da će se dojmiti našoj publici. Što se njegovog dolaska u Zadar tiče, on bi se nama trebao priključiti najkasnije do 15. kolovoza. Još jednom kažem, drago mi je što smo uspjeli dovesti igrača koji je ujedno bio i naš prvi odabir – kazao je Sagadin.

Zdenko Mičić, novoizabrani generalni direktor kluba također nije krio zadovoljstvo potpisom Downsa.

- Radi se o mladom igraču koji se uklapa u koncepciju našeg prvog trenera Zmage Sagadina, mi gradimo momčad za budućnost i iskreno se nadam kako će i Downs dati svoj obolo u svemu tome. Downs je u Gonzagi imao važnu ulogu, igrao je i za Phoenix Sunse u NBA kampu i nadam se da će u Zadru doživjeti potpunu afirmaciju – za kraj će Mičić.


Draft Preview: Micah Downs - Click here for funny video clips

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.