U-18: Poraz od Srbije u produžetku
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 29.7.2009 u 20:23.
ZDNews.hr


Utakmicu koju su morali dobiti (pobjedom su osiguravali prvu poziciju) hrvatski su reprezentativci katastrofalno otvorili. Iako se u momčad vratio Prostran i uz Batura, Jakoliša, Vrliku i Šekelju krenuo u startnoj petorci Srbi su nam, predvođeni Nikolom Rondovićem, prve poene dozvolili nakon gotovo pet minuta igre (3:9), velikog broja promašenih šuteva i izgubljenih lopti. Jedina pozitivna stvar u igri Hrvatske u većem dijelu prve četvrtine bila je lagana prednost u skokovima, a u njezinoj završnici i dvije vezane trice (Bubalo, Čutura) kojima se došlo na sasvim pristojnih 13:16.

Domagoj Bubalo je svoju egzekutorsku ulogu nastavio i u drugoj četvrtini, te je u kombinaciji s Brnasom i Došenom najzaslužniji za prvo izjednačenje na utakmici (22:22 u 15. minuti), a da sve bude u znaku broja dva dodajmo i da je Hrvatska do njega stigla sa samo 22% šuta za dvicu. Tricom Bubala (13p u prvom poluvremenu) naši su juniori dvije minute prije odmora došli i do prvog vodstva (27:24). No, nisu ga uspjeli sačuvati i u drugo se poluvrijeme ušlo s neriješenih 28:28.

Srbija se, nakon početnih pet minuta drugog poluvremena i igre koš na koš, tricom Danila Anđušića odlijepila na 34:39, održavajući protivnika (koji je dotad realizirao svaki treći šut za dvicu i tricu) na pet-šest poena zaostatka sve do ulaska u posljednje dvije minute treće četvrtine (43:48). Prostran i Brnas tada vežu četiri poena i u posljednju dionicu Hrvati ulaze s zaostatkom od pola koša (47:48).

Mini serije Srbije (Rondović, Musli) i Hrvatske (Prostran, Bubalo) obilježile su veći dio odlučujuće četvrtine, pa je tako Bubalo svojim 20. poenom završio seriju 7:0 i poveo naše juniore do vodstva 56:52 (krajem 36. minute). Do 38. minute Musli i suigrači su uspjeli izjednačiti (59:59), izbacivši pritom Jakoliša i Bubala iz igre zbog pet osobnih pogrešaka. Serijom Šekeljinih poena naši se reprezentativci 65 sek. prije kraja odvajaju na 64:61, da bi nakon promašaja Anđušića Đekić pogodio tricu za 64:64. Hrvatska u svom posljednjem napadu u regularnom dijelu nije ni uputila šut, dok je Torlak promašio tricu za pobjedu i ušlo se u produžetke.

Gotovo minutu i pol igralo se u produžetku do prvih ubačenih poena (trica Đekića),a Srbija se (nakon što su Hrvati dvaput hvatali izjednačenje (preko Batura i Brnasa) na 1:15 min. prije kraja i po treći put u produžetku odvaja na tri poena prednosti (70:73). Tada se utakmica i prelomila jer je Prostran nakon promašene trice napravio prekršaj na Torlaku koji pogađa jedno slobodno bacanje (70:74). Brnas je pokušao tricom popraviti situaciju, ali ono u čemu nije uspio naš, pošlo je za rukom protivničkom igraču Anđušiću i Srbi su došli do pobjede 77:70.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.