FOTO - Zmago Sagadin predstavio plan i program priprema za sezonu 2009/10
Piše: KKZadar.Net | Objavljeno 27.7.2009 u 13:43.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin i Ivan Mikulić Foto: KKZadar.Net (Zvonko Kucelin)


PRIPREMNE UTAKMICE OTVORENE ZA JAVNOST!

Za razliku od lanjske sezone, kada su pripremne utakmice bile zatvorene za javnost, ove godine će biti otvorene, kazao je pred okupljenim novinarima Zmago Sagadin.

-Pripremne utakmice koje budemo igrali u Zadru bit će otvorene za javnost i svi koji žele moći će doći pogledati kako sve izgleda. Što se treninga tiče, oni će biti zatvoreni za javnost, ali će zato novinari moći ostati u dvorani prvih 15 minuta jutarnjeg i popodnevnog treninga. Nakon toga nitko od novinara neće moći biti prisutan u dvorani – kazao je Sagadin.
Na današnjoj press konferenciji Zmago Sagadin, trener prve momčadi predstavio je plan i program priprema za nadolazeću sezonu. Sagadin je napomenuo kako će zadarski košarkaši do početka NLB lige odraditi 94 treninga te između 14 i 16 pripremnih utakmica koje će se većinom igrati van Zadra, a one koje se budu igrale u Zadru bit će, za razliku od prošle sezone – otvorene za javnost.

- S pripremama smo počeli među prvima zbog velikog broja mladih igrača koji su priključeni prvoj momčadi. Najbolje za njih je da rade, a pošto smo počeli prvi, imamo dovoljno vremena da možemo raditi postepeno i zato od danas službeno počinju pripreme KK Zadar za sezonu 2009/10. U normalnom smo trenažnom procesu. Započinjemo s uvodnim, lakšim treninzima, testiranjima, liječničkim pregledima, uvodnim treninzima na vanjskim terenima. Navečer će se malo igrati. Momčad još uvijek nije potpuna, u ovom trenutku očekujem da se jedna grupa igrača još priključi, a to su oni koji su raspršeni po raznim reprezentativnim selekcijama. Nova pojačanja očekujemo prije našeg odlaska na pripreme u Rogašku Slatinu. Računam da će svi biti na broju osim Vladimera Boise i Damira Rančića koji su u reprezentacijama.

Prve pripremne utakmice odigrat će se u Sloveniji

- Do odlaska u Sloveniju nećemo igrati nikakve utakmice. S utakmicama ćemo početi u Sloveniji. Zadnja dva tjedna prije početka prvenstva bit će rezervirana za pripremne utakmice. Ritam će biti kao i natjecateljski, sa dvije utakmice tjedno sve do početka prvenstva. U ovom trenutku sve je tempirano prema početku sezone koja starta 10. listopada. U pripremama za novu sezonu planirana su 94 treninga. Igrat ćemo između 14 i 16 pripremnih utakmica, a ono što će biti novo je to da će u velikoj dvorani trenirati prva momčad, a u maloj dvorani trenirat će mlađa momčad koju ćemo početi formirati od sada pa do odlaska na pripreme

Marino Šarlija kuca na vrata prve momčadi, ali ima problema s ozljedama

- U ovom trenutku s nama je i nekoliko mladih igrača koji treniraju i koji će biti mladoj momčadi, još uvijek nas je nedovoljno pa treniramo svi zajedno. Mlada momčad još uvijek nije posložena, ali kad se posloži organizirat će se kvalitetan rad s njima. Što se tiče prve momčadi već znate da čekamo potpis trojke i petice. Na vrata prve momčadi kuca i Marino Šarlija, no on ima problema s ozljedama, stalno je ozlijeđen, prvo se vrati sa slomljenom kosti u dlanu nakon posudbe u Boriku, a sada ima problema s koljenom, no on bi trebao ozdraviti za mjesec dana - zaključio je Sagadin.

Foto galeriju s prvog treninga možete pogledati klikom ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.