Loše otvaranje sezone, Cibalija pomela Zadrane na Stanovima
Piše: Petar Balić | Objavljeno 25.7.2009 u 22:43.
ZDNews.hr

Marin Ljubičić Foto: ZDS (Arhiva)


REZULTATI PRVOG KOLA:

Inter - Varteks 1:1
Dinamo - Istra 1961 7:1
Osijek - Hajduk 1:1
Croatia Sesvete - Šibenik 0:2
Međimurje - Karlovac 1:1
Zadar - Cibalia 0:3
Slaven Belupo – Zagreb, nedjelja 20 sati
Rijeka – Lokomotiva, nedjelja 20 sati.
Unatoč velikim očekivanjima od večerašnje utakmice, temeljenim na vrlo dobrim igrama koje su prikazivali na pripremama, nogometaši Zadra pognutih su glava napustili Stanove. Bolja od njih bila je Cibalija koja je slavila sa čak 0:3. Rezultat zvuči previsoko i nije realan pokazatelj događanja na terenu, jer su Zadrani unatoč 90-ominutnoj terenskoj inicijativi skupo platili pogreške obrane. No krenimo redom.

Domaći su vrlo dobro otvorili susret željni dokazati da je prošlogodišnji loš rezultat bio samo plod sporijeg ulaska u sezonu i da su ambicije u Ligi 16 puno veće. Cibalija, koja je u novu sezonu ušla sa potpuno novom obranom, odlučila je ne riskirati ništa i strpljivo čekati svoje prilike iz kontri. Zadrani su vrlo brzo uspostavili terensku inicijativu i kontinuirano su pritiskali vrata mladog čuvara mreže gostiju Antolovića. Najagilniji u pokušajima domaćih bio je Josip Bilaver koji je u prvom poluvremenu stvarao ogromnu pomutnju na lijevoj strani obrane Vinkovčana. Upravo je nakon njegova ubačaja Zadar imao najbolju priliku susreta u 22. minuti kada je Šaranović glavom za malo prebacio gostujuću gredu. Domaćini su nastavili stiskati, no bez konkretnog učinka. U šanse su dolazili prvo Šaranović, a potom i Terkeš i Ljubičić, no rezultat se nije mijenjao.

Upravo u jeku najvećih napada domaćina Cibalija je umalo povela. Dobra gostujuća akcija kulminirala je izbacivanjem samog Kresingera ispred Ježine, no lopta odlazi u stativu. Čini se da je mladi vratar Zadra dirao tu loptu i, barem privremeno, spriječio vodstvo gostiju. Do kraja poluvremena Zadrani su nastavili napadati no rezultat se nije mijenjao. Posljednju priliku propustio je Ljubičić čiji udarac odlazi za malo pored gola.

Cibalija je u nastavku uspjela uspostaviti terensku ravnotežu, no Zadrani su i dalje dolazili do prilika da ugroze vrlo sigurnog vratara gostiju. A onda šok. Nakon jedne polu-kontre gostiju Kresinger je ostao sam na dvadesetak metar iskosa od vratara Ježine, sjurio se prema zadarskom golu, snažno potegao i udarac je prevario mladog čuvara mreže Zadra. 0:1 za Cibaliju u susretu u kojemu su bili potpuno podređeni. Zadrani su nastavili napadati ne bi li došli do brzog izjednačenja, no ostavljali su previše prostora za kontre gostiju. Jednu takvu iskoristio je Baraban u 68. minuti. Nakon lijepe povratne lopte sa pet je metara zatresao mrežu nemoćnog Ježine.

Šok na igračima Zadra je bio itekako primjetan. Nakon bolje igre tijekom prvih sat vremena sve se srušilo u samo pet minuta. Zadrani su do kraja susreta pokušavali smanjiti rezultat i onda jurnuti na sve ili ništa, no gosti su se disciplinirano branili, te su novom polu-kontrom i golom Mazalovića u 86. minuti zapečatili rezultat. Trener Zebić je pokušao trgnuti svoju momčad trima zamjenama, no ni Kurtin ni Ćurjurić ni Mitrović nisu unijeli dovoljnu dozu svježe krvi i Zadar je poražen napustio Stanove.

Stadion: Stanovi, gledatelja: 1500

ZADAR - CIBALIA 0:3 (0:0)

Suci: Igor Križarić, Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš ( Nedelišće)
Strijelci: 0:1 Kresinger (63.), 0:2 Baraban (68.), 0:3 Mazalović (86.)

ZADAR: Ježina 5, Bilaver 6, Šiklić 5, Puljić 5.5, Jozinović 5, Cela 5, Milin 5 (od 69. Ćurjurić 5), Ljubičić 5 (od 86. Mitrović -), Alimanović 5 (od 74. Kurtin -), Šaranović 5,5, Terkeš 5. Trener: Dalibor Zebić

CIBALIA: Antolović 6.5, Rugašević 6, Parmaković 6, Lučić 6, Tomić 6, Husić 6, Milardović 6, Malčić 5 (od 61. Baraban 6), Pavličić 5 (od 78. Mazalović -), Grgić 6 (od 90. Kujundžija -), Kresinger 7. Trener: Stanko Mršić
Igrač utakmice: Dino Kresinger (Cibalia).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.