Tornado podržao inicijativu: Arijan Komazec zaslužio je da mu se pruži šansa na pripremama!
Piše: Teo Cilar | Objavljeno 25.7.2009 u 19:19.
ZDNews.hr

Arijan Komazec Foto: Vjesnik.hr


Jedan od najvećih zadarskih košarkaša svih vremena bez iti malo subjektivnosti i sumnje je Arijan Komazec. Rođen u Zadru 23.siječnja 1970., Arijan je kao i većina Zadrana košarku počeo igrati u kvartu. Tijekom cijele svoje igračke karijere, bilo da je igrao u Zadru ili nekom od stranih klubova, Komazec je uvijek bio jedan od najvećih miljenika Tornada i zadarskih navijača, a i danas, sa svojih 39 godina jedna je od najvećih legendi grada Zadra.

U svojoj igračkoj karijeri nastupao je za velike svjetske klubove kao što su Panathinaikos, Varese, Kinder iz Bologne, Olympiacos, Vancouver Grizzlies (NBA), AEK te Avellino. Danas, sa 39 godina Komazec je još uvijek fizički i psihički izvrsno funkcionira, a u dvije utakmice koje je odigrao u Ljetnoj ligi, nastupajući za momčad Kampo Kaštelo pokazao je kako i u 'neprirodnim' uvjetima (igra na betonu, iskrivljeni koševi i obruči) još uvijek izvrsno funkcionira. Pokazao je da je jedan od rijetkih polivalentnih igrača koji može igrati praktički sve pozicije, pokazao je da još uvijek ima mentalnu čvrstoću i fizičku spremu dostatnu bavljenjem ozbiljnom košarkom.

Mjesec dana prije početka lanjske sezone, dok je na klupi Zadra bio Aco Petrović, Arijan Komazec ponudio se Zadru potpuno besplatno, a sve što je od svog matičnog kluba tražio je da ga se uzme na pripreme, pa ako prođe-prođe, ako ne, nikome ništa. No, Aco Petrović nije htio čuti za tu opciju te Komazec nije nastupio niti na jednom treningu iako je imao želju.

Pametan potez Perovića, kao predsjednika kluba bio bi da doputi Komazecu da se pojavi na pripremama koje započinju u ponedjeljak

Na današnjoj press konferenciji prilikom predstavljanja novog direktora KK Zadar, Zdenka Mičića, jedan od novinara upitao je predsjednika Dina Perovića da li postoji šansa da Arijan Komazec još jednom zaigra za Zadar. Odgovor koji je Perović dao nije bio negativan, već je kazao kako je to jedan od prijedloga, no ovom prilikom nije se očitovao ni pozitivno ni negativno.

Ostaje nam za vidjeti da li je predsjednik kluba Dino Perović spreman prihvatiti vruću lopticu i dopustiti istinskoj legendi grada Zadra i zadarske košarke, Arijanu Komazecu da barem prođe osnovne pripreme koje startaju ovog ponedjeljka. Što bilo tko imao za izgubiti? Nitko – ništa! Činjenica je da je Komazec željan igranja, činjenica je također da je fizički i psihički spreman za povratak u košarku, kao igrač. Činjenica je također da bi s Komazecom u rosteru Zadar i zadarski mladi igrači dodatno profitirali s obzirom na ogromno iskustvo koje Arijan posjeduje.

Sigurno je kako bi s Komazecom u rosteru KK Zadar prodao znatno veći broj godišnjih pretplata

Klubu je bitno da proda što veći broj pretplata jer na taj način neće dozvoliti propadanje dvorane Krešimira Ćosića koja je napravljena prije svega radi košarke i KK Zadar, te na taj način egzistira, a bez prodaje pretplate dvorana ne funkcionira – jer nema zarade.

Pretplatu neće prodati Boisa, Car, Perić i Prostran – Komazec hoće!

Također, jasno je kao dan da u sezoni od koje se ne očekuje visoki sportski rezultat prodaja godišnje pretplate neće ići 'Bog zna kako'. Pitanje je također, da li su čelnici KK Zadar svjesni da bi dodavanjem Komazeca u igrački roster najvjerojatnije prodali dodatan broj karata, jer koga će zadarski navijači ove sezone gledati? Cummarda, možda Perića, Boisu, Cara ili Prostrana? – Niti jedan od ovih igrača nije se u svojoj karijeri niti približio onome što je Komazec u svojoj blistavoj karijeri ostvario. Gospodo, učinite nešto za sebe i klub u kojemu radite, učinite nešto za svoje navijače koji žele Zadrane u svojoj momčadi, dajte priliku jednoj od najvećih legendi da još jednom zaigra za svoj Sveti klub, kako ga on sam zove. Dajte mu da nam još jednom pokaže kako se lopta pod obručima, dopustite da još jednom gledamo uistinu PRAVU KOŠARKU u Zadru, košarku koju će igrati Zadranin Arijan Komazec!

Do završetka ovog teksta, dobili smo i službeni stav Udruge navijača Tornado Zadar koja je također podržala ovaj prijedlog:

Tornado poručio Upravi kluba: "Zahtjevamo da pružite priliku Arijanu kroz pripremni period"

Mišljenje Tornada je takvo da je Arijan Komazec jedan od najvećih igrača te jedna od najvećih legendi grada Zadra i zadarske košarke. Zahtijevamo također da Uprava KK Zadar u dogovoru s Zmagom Sagadinom, trenerom prve momčadi pružiti šansu Arijanu Komazecu da se dokaže kroz pripremni period. Ako Arijan uistinu pokaže da još uvijek može igrati ozbiljnu košarku, zbog čega mu ne pružiti priliku? Ovdje nitko nema ništa za izgubiti. Ovom prilikom pozdravljamo tekst koji je napisao autor ovog članka i nadamo se kako će se Arijan Komazec pojaviti kroz određeno vrijeme na pripremama KK Zadar.

Predsjednik Udruge navijača Milan Bačić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.