Jere Macura pristao na raskid ugovora, šansa Šarliji, dolazi Bilan?
Piše: J. Petrić | Objavljeno 25.7.2009 u 14:17.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: ZDS (Arhiva)


Košarkaški klub Zadar danas je ostao bez krilnog centra, Jere Macure kojega je prije dvije sezone u Zadar doveo Giuseppe Giergia. Zadarski strateg Zmago Sagadin unatoč tome što Macura ima pravovaljani ugovor s KK Zadar odlučio je kako mu Macura neće biti potreban u narednoj sezoni.

Razgovarali smo s menadžerom Macure, Duškom Miškovićem koji je za ZadarSport ukratko pojasnio situaciju oko Macure.

- Istina je da smo se jutros s KK Zadar dogovorili, te će Jere Macura uz otpremninu otići iz kluba. O ciframa ne bih govorio jer je to ipak poslovna tajna. Moram kazati kako smo ugovor raskinuli na obostrano zadovoljstvo tako što je KK Zadar predložio sporazumni raskid ugovora, a Jere Macure je pristao na to.

Gdje će Macura nastaviti igrati?

- Trenutno sam u fazi potrage, pošto je sve još svježe, jer smo tek jutros dogovorili raskid ugovora. Klubova koji su zainteresirani za usluge Macure još uvijek nema, no siguran sam da ću mu uspjeti naći dobar angažman u vrlo brzom roku s obzirom da se radi o dobrom i zahvalnom igraču – kazao nam je Mišković.

Marino ŠarlijaMarino Šarlija i Miro Bilan?

S jednim upražnjenim mjestom na centarskoj poziciji, nova prilika otvara se mladom zadarskom centru Marinu Šarliji koji bi umjesto Macure trebao zaigrati na toj poziciji. Kao novo pojačanje, što se centarske pozicije tiče, spominje se i mladi šibenski igrač Miro Bilan koji bi se, ako je vjerovati kuloarskim pričama, Zadru na pripremama trebao priključiti nakon Europskog prvenstva na kojemu nastupa s U20 reprezentacijom.

'Nadam se da ću zaigrati za prvu momčad Zadra'

- Meni je osobno drago što ću na pripremama konkurirati za prvi sastav, svakom zadarskom košarkašu san je zaigrati za prvu momčad Zadra. Sve što trener Sagadin stavi pred mene pokušat ću riješiti što je moguće bolje i uvjeren sam da ću opravdati njegovo povjerenje. Iskreno se nadam da ću ove godine zaigrati u prvom sastavu Zadra jer sam igrajući za Borik stekao dodatno iskustvo koje mi je puno pomoglo. Što se moje ozljede tiče, ona prolazi i nadam se da ću uskoro biti potpuno spreman za nove izazove – kazao nam je Šarlija.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.